bravo za hrvatskog trenera

Slaven Bilić nakon rekordnog učinka izabran za najboljeg trenera u veljači

13.03.2020 u 11:29

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, danas trener trenutno drugoplasirane momčadi Championshipa, West Bromwich Albiona, dobio je lijepo priznanje

Nakon lošijih rezultata u prosincu i siječnju, Slaven Bilić sa svojim WBA-om u veljači nizao je samo pobjede, te se zahvaljujući pobjedničkoj seriji vratio na vrh engleskog drugoligaškog nogometa.

Nažalost, u zadnje dvije prvenstvene utakmice, opet su Bilić i njegovi igrači ostali bez pobjeda, odnosno osvojili samo jedan bod pa je Leeds United zasjeo na čelo.

Međutim, bez obzira na trenutni silazak s vrha, Bilić je napravio sjajan posao tijekom veljače, osvojio je 16 bodova u sedam utakmica, za što je dobio i priznaje odnosno izabran je za najboljeg trenera 'mjeseca zaljubljenih' u Championshipu.

Konkurenciju su mu činili Marcelo Bielsa (Leeds), Paul Cook (Wigan) i Scott Parker (Fulham).

'Bilo nam je, naravno, vrlo važno. U jednom smo se trenutku malo primirili, ali važno je da smo se uspjeli vratili i pokazati otpornost, strast, spremnost, i što je još važnije od toga, našu kvalitetu. Sada želimo ostati na tom nivou, iako nije lako, jer je najteža stvar biti konstantan, posebno kada vam ta konstanta ne smije biti prosječna, jer mi želimo osvojiti prvenstvo. Ovo je nagrada za sve, cijeli stručni stožer, i naravno, sve igrače', rekao je ponosni Slaven Bilić.

Službena stranica kluba pohvalila se i mjesečnim priznanjem za njihova igrača, Calluma Mortona, koji je trenutačno na posudbi u četvrtoligašu Northampton Townu.