LIGA PRVAKA

Slatka osveta Bayerna, remi na Velodromeu

24.02.2011 u 09:19

Bionic
Reading

U srijedu su odigrane posljednje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Bayern je na San Siru svladao Inter 1:0, a susret na Velodromeu između Marseillea i Manchester Uniteda završio je bez pogodaka

BAYERN SE OSVETIO EUROPSKOM PRVAKU

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala Lige prvaka nakon kojeg su Interovi nogometaši podigli cijenjeni pehar. Bavarci su se sada barem djelomično osvetili trijumfom od 1:0.

U prvih 45 minuta Bayern je ima više loptu u posjedu kao i veći broj udaraca, no prilike domaćina bile su puno opasnije. Sjajni gostujući vratar Kraft skinuo je zicere Cambiassu (22) i Eto'ou (33), a Maiconov je pokušaj iz blizine završio pored vratnice (45). Nijemci su jedinu ozbiljniju šansu imali preko Riberyja koji je glavom zatresao gredu (24).

Nastavak je odmah donio Robbenovu vratnicu (53), ali nešto kasnije za glavu su se hvatali Interovi navijači. Prvo je Eto'ov udarac obranio Kraft, a zatim je odbijanac Cambiasso poslao preko gola (58). Do kraja utakmice još je bilo nekoliko obećavajućih situacija za gol, a najbolja je bila ona 'nerazzurra' Kharje (80), koju je skinuo nesavladivi Kraft. Iako je Inter u završnici dominirao, Bayernov odgovor je bio ubojit. Robbenov udarac u 90. minuti nije ukrotio Julio Cesar, a odbijenu loptu je Gomez pospremio u mrežu.

Uzvrat je 15. ožujka, a Bayern je bliže četvrtfinalu, jer osim rezultatske prednosti igra na svojem travnjaku.

Inače, hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić u dresu bundesligaša igrao je od početka utakmice, ali je zbog ozljede morao biti zamijenjen već u 38. minuti.

INTER - BAYERN 0:1

MILANO. Stadion San Siro - 80.000 gledatelja; Sudac: Viktor Kassai (Mađarska);
Strijelac: 0:1 Gomez (90)
Inter: Julio Cesar - Maicon, Ranocchia (od 73. Kharja), Lucio, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Motta - Sneijder, Stankovic - Eto'o
Bayern: Kraft - Lahm, Timoščuk, Badstuber, Pranjić (od 38. Breno) - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben, Mueller, Ribery - Gomez.

MANCHESTER PREŽIVIO VELODROME

Manchester je na Velodrome stigao kao papirnati favorit, ali menadžer Alex Ferguson u pohodu na peto četvrtfinale u nizu nije mogao računati na nekoliko važnih aduta (Ferdinand, Giggs, Anderson, Evans, Park Ji-Sung). 'Bolnica' u svlačionici 'crvenih vragova' povećala je šanse Marseillea, koji među osam nije bio od 1993. kada je i otišao do naslova, ali takvu situaciju u gostujućim redovima Francuzi nisu iskoristili.

Prvo poluvrijeme donijelo je ravnopravnu igru u kojoj se nijedna momčad nije nametnula kako igrom tako ni prilikama. Domaćinu su u 'vjetar u leđa' bili navijači, no ManU-ova obrana je pokazala zašto je dosad bila najčvršća u cijeloj Ligi prvaka.

I u drugom poluvremenu događao se sličan scenarij, a opet su najveće prijetnje bili Brandao s Marseillove odnosno Rooney s Manchesterove strane. Nijedan od njih, kao ni njihovi suigrači, nije imao svoj dan pa će golovi odluke pasti na Old Traffordu (15. ožujka).

MARSEILLE - MANCHESTER UNITED 0:0

MARSEILLE. Stadion Velodrome - 48.000. gledatelja; Sudac: Felix Brych (Njemačka);
Marseille: Mandanda - Fanni, Mbia, Diawara, Heinze - Lucho Gonzalez, Cisse (od 70. Cheyrou), Kabore - Ayew, Remy (od 79. Valbuena), Brandao
Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Vidić, Smalling, Evra - Fletcher, Carrick, Gibson (od 73. Scholes), Nani - Rooney, Berbatov