VAL D'ISSERE

Slaba druga vožnja ostavila Ivicu na 19. mjestu

11.12.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 19. mjesto na veleslalomu Svjetskog kupa koji je održan u Val d'Isereu, dok Natko Zrnčić-Dim nije završio prvu vožnju

Kostelić je obje vožnje prošao mirno i bez većih pogrešaka, ali i bez suviše rizika što se na koncu osjetilo na rezultatu. No, za Ivicu je najvažnije što je ponovo došao do bodova.

Staza Bellvarde je iznimno zahtjevna i teška. Visinska razlika je velika, a staza relativno kratka, zbog čega su vrata postavljena vrlo gusto. Skijaši su zbog toga prisiljeni koristiti kraće skije. Ivica je na koncu imao 3.54 sekunde zaostatka za pobjednikom Amerikancem Tedom Ligetyjem. Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 1.05 sekunde zaostatka, dok je treći bio Talijan Massimilliano Blardone sa 1.21 sekunde zaostatka.

Bila je ovo šesta utrka ove sezone, a čak 16 skijaša se uspinjalo na jednu od stepenica pobjedničkog postolja i sasvim sigurno takva disperzija bodova odgovara Kosteliću u bori za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Svindal sa 236 bodova, drugi je Ligety sa 221 bodom, dok treću poziciju drži Austrijanac Mario Scheiber sa 175 bodova. Ivica Kostelić je na sedmom mjestu sa 142 boda.

U poretku veleslaloma vodi Ligety sa 200 bodova, Svindal ima 125, a Norvežanin Kjetil Jansrud sa 106 bodova. Kostelić je na 18. mjestu sa 25 bodova.

U nedjelju je u Val d'Isereu slalom.