HRT ŠALJE 17 KAMERA

Skupa produkcija utakmice koju navijači Hrvatske žele zaboraviti

05.06.2015 u 12:03

Bionic
Reading

Otprije je poznato kako će nogometna reprezentacija Hrvatske vrlo važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije, koja će možda biti ključna za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj, igrati 12. lipnja na splitskom Poljudu bez prisutnosti gledatelja

Zbog drastične kazne Disciplinske komisije Uefe koja je kaznila HNS 'zbog incidenata na utakmici protiv Norveške igranoj 28. ožujka u Zagrebu te rasističkog ponašanja navijača i bacanja zapaljivih predmeta', utakmica koja je trebala biti praznik nogometa tako će u povijest ući kao jedna od onih koju mnogi žele što prije zaboraviti. Bez obzira na rezultat jer ipak se nogomet igra - zbog publike.

Međutim, Hrvatska radiotelevizija za tu se utakmicu priprema kao i za svaku drugu, a zbog visokih standarda produkcije dosta zaposlenika dan ranije putuje iz Zagreba u Split kako bi sve tehnički prošlo savršeno. Ispada kako bi puno elegantnije bilo takvu utakmicu,koja se igra bez prisutnosti gledatelja odigrati na Maksimiru. Dodatan trošak nikako nije dobar jer prijenos koji HRT radi iz Splita sigurno neće biti jeftin…

'Splitski stadion ne koristi se često za TV prijenose ovakve produkcije, tako da iz Zagreba dolazi ekipa dan prije utakmice. Sva je oprema koja će stići u Split naša, a ona uključuje 17 kamera od kojih će njih 12 biti korištene za međunarodni prijenos dok će pet kamera biti isključivo za naše gledatelje u Hrvatskoj. Jedna od 12 kamera bit će smještena na kranu', kazao je glasnogovornik HRT-a Igor Medić.

Iako će utakmica biti realizirana s najboljom mogućom tehničkom opremom ('HRT je puno investirao u modernizaciju'), Medić ističe da će ova utakmica biti posebna:

'Atmosfera će biti čudna jer neće biti buke gledatelja, a ona je sastavni dio svakog prijenosa. Našoj reprezentaciji podrška će naravno nedostajati jer je ovo za nas važna utakmica. Naravno, nadamo se svi plasmanu na EURO 2016.', kazao je između ostalog Medić, prenosi web-stranica svgeurope.org koja pokriva sve što je u vezi sportskih TV prijenosa.