UTAKMICE SPASA

Skontu pobjeda, Hajduku prolaz i - Inter!

26.07.2012 u 22:28

Bionic
Reading

Hajduk je na gostovanju u latvijskoj metropoli Rigi obranio prednost s Poljuda 2:0 te unatoč porazu 1:0 izbacio domaći Skonto iz Europe i okrenuo se spektaklima koji su pred njim

Hajduk je pred bučnom podrškom svoje Torcide na sjeveru Europe mirno odradio gotovo čitav posao protiv Latvijaca i Paharsovim dečkima dokazao da su sve izglede izgubili na vrućem Poljudu.

Nije Hajduk oduševio izvedbom, ali mlada momčad je prilično zrelo držala protivnika na distanci sve do samog isteka dvoboja i ostavila malo posla svom ionako sigurnom vrataru Goranu Blaževiću koji je primio prvi gol ove sezone tek nakon 270 minuta igre.

Najizglednije Hajdukove prilike potpisali su Ante Vukušić i Mirko Oremuš, ali mreže se nisu tresle, dok je Skonto najozbiljnije zaprijetio početkom nastavka kada je Blažević obranio jedan pokušaj iz okreta Labukasa.

I kada se činilo da će bijeli s lakoćom u treće pretkolo, Skonto je zabio u drugoj minuti nadoknade preko Sinelnikovsa i jurnuo po produžetak. Blažević je morao ostati oprezan do kraja, no zaustavio je sve očajničke pokušaje domaćina i posljednji zvižduk dao je oduška bijelima kojima je neophodno trebalo ovo europsko slavlje.

Tako su apsolvirali prvu prepreku u novoj sezoni i mogu se koncentrirati na organizaciju dvoboja protiv milanskog Intera. Nedavni europski prvak istrčat će na Poljud idućeg četvrtka i osim vratara Blaževića očekuje se da će iznimno zaposlen biti i klupski blagajnik, jer Hajduk će odlično zaraditi u razdoblju u kojem mu novac najviše treba.

Snimka dvoboja iz Rige i Hajdukovog prolaska