BOLJI OD CHAMBERYJA 30:26

Škof i Lazarov doveli Zagreb pred četvrtfinale

28.02.2009 u 18:49

Bionic
Reading

Rukometaši Croatia Osiguranje Zagreba pobijedili su u Francuskoj Chambery sa 30:26. Na taj su se način hrvatski prvaci revanširali Francuzima za poraz u Zagrebu (30:32), i gotovo već sada osigurali plasman u četvrtinale. Za taj uspjeh treba im još pobjeda u Zagrebu protiv Celja

Baš kao što su i najavili, rukometaši CO Zagreb u Francusku su stigli odigrati pravu, brobenu utakmicu nakon koje će se u Zagreb vratiti s pobjedom. I gotovo osiguranom ulaznicom za četvrtfinale. Najavljeno su i napravili, a pobjedom 30:26 čak su i u kombinaciji za osvajanje prvog mjesta u skupini, što bi im u četvrtfinalu donijelo uzvratnu utakmicu na domaćem terenu. Naravno, sve pod uvjetom da sljedeće subote (u 17.35 sati) u Zagrebu ne dopuste iznenađenje protiv Celja.

I sve je krenulo dobro od prve minute. Tonči Valčić donio je prvo vodstvo, u kojem je zagreb bio gotovo cijelo vrijeme. Domaćini su uspjevali tek stizati do remija. Već u prvom poluvremenu CO Zagreb imao je prednost i po pet pogodaka (10:15 u 27. minuti), ali kao i u prvoj utaikmici s ovim suparnikom, početkom drugog dijela uslijedila je 'crna rupa' kod hrvatskih prvaka.

No, u tom je preiodu briljantan bio Zlatko Horvat koji je prednost s poluvremena održavao na strani Zagreba. Potom se raspucao i Makedonac Kiril Lazarov (utakmicu završio sa 11 golova), a na kraju mu se priključio i Slovenac Gorazd Škof, obranivši udarce Narcisseu i N'Diayjeu.