TAKVA SU PRAVILA

Skijaška završnica u neočekivanim problemima; nekima je učinjena nepravda, ali organizator nije imao izbora

18.03.2021 u 16:36

Bionic
Reading

Ženski i muški superveleslalomi finala Svjetskog kupa u alpskom skijanju, zakazani za četvrtak u švicarskome Lenzerheideu, otkazani su zbog vremenskih neprilika, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS)

'Zbog trenutne vremenske situacije s maglom, žiri, švicarski organizatori skijanja i svi sudionici odlučili su otkazati super-G utrke', stoji na stranici od FIS-a, a na finalu Svjetskog kupa, propisi određuju da se utrke ne mogu premještati za drugi dan.

Otkazivanje super-G-a omogućilo je Austrijancu Vincentu Kriechmayru da osvoji Mali globus u ovoj disciplini, dok je Švicarka Lara Gut-Behrami već ranije osigurala naslov u superveleslalomu.

U srijedu su otkazani i utrke spusta.

Ovo otkazivanje najviše je odgovaralo Francuzu Alexisu Pinturaultu i Slovakinji Petri Vlhovoj, koji su na vrhu ukupnog poretka i vrlo su blizu osvajanju velikog Kristalnog globusa sa samo dvije preostale utrke,veleslalom i slalom, u subotu i nedjelju.

Pinturault vodi s 31 bodom više od švicarskog rivala Marca Odermatta,

'Nisam očekivao otkazivanje. Ne želim reći da je to dobra vijest, ali događa see, rekao je Pinturault.

Slovakinja Petra Vlhova još je u boljoj situaciji jer ima 96 bodova više od švicarske specijalistice za brzinske discipline Lare Gut-Behrami, koja ove sezone nije vozila slalom.

U petak je na programu finala paralelno natjecanje mješovitih ekipa, koje se ne računa za pojedinačni poredak.