sve ih prijavio policiji

Skandalozno korištenje imena Kyliana Mbappea; i to još u negativnom kontekstu

01.04.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Francuska nogometna zvijezda Kylian Mbappe je policiji prijavio nezakonito korištenje svog imena u reklamne svrhe.

Nogometaš francuskog prvoligaša PSG i francuske reprezentacije tvrdi da su neke agencije iskoristile njegovo ime i lik za reklamiranje kriptovaluta, kao što je bitcoin, piše sportski list 'L'Equipe'.

Lažne reklame za ulaganja u kriptovalute nosi naslov: 'Zadnje ulaganje Kyliana Mbappéa vrši pritisak na stručnjake i plaši velike banke'.

Mbappe (21) je u tim reklamama predstavljen kao milijarder kojemu je nakon nekoliko mjeseci ulaganja kriptovaluta donijela veliku zaradu. Tako te reklame prenose lažne Mbappéove izjave u kojima on tvrdi da mu je formula koju su mu ponudili bila čudesna i da i drugi mogu postati milijunaši za dva do tri mjeseca.

To nije prvi put da je francuski nogometaš žrtva krito-prijevare kojom se koristi njegovo ime bez dopuštenja. Prošle godine u travnju je hakiran Mbappéov službeni Twitter profil i na njemu su objavljeni tweetovi koji potiču njegove fanove da ulažu u kriptovalute.

Prema podacima Agencije za financijsko trgovanje (AFM) samo u 2018. zabilježeno je 1.100 takvih tužbi i prijavljena krađa 55,5 milijuna eura.