pod teškim optužbama

Skandalozna vožnja meksičkog vozača Formule 1: Namjerno se zabijao u bolide u Singapuru?

18.09.2018 u 10:00

Bionic
Reading

Sergio Perez našao se pod teškim optužbama da je namjerno skretao volan prema bolidu Estebana Ocona i Sergeja Sirotkina tijekom Velike nagrade Singapura, čime je izazvao jedine sudare na cijeloj utrci...

Meksički 28-godišnji vozač odradio je ove nedjelje najgoru utrku u svojoj karijeri, a neki njegovi potezi bili su zabrinjavajući.

  • +10
Formula 1, VN Singapura Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Naime, već na samom startu zakucao je u ogradu timskog kolegu Estebana Ocona, tvrdeći da ga nije vidio, no analiza britanskog Skyja i njihovog stručnog komentatora Anthonyja Davidsona pokazala je da je imao pokret volanom u desnu stranu kojim je gurnuo bolid Francuza i izbacio iz utrke.

'Mislio sam da je to trkaći incident, ali sada više nisam siguran,' rekao je Davidson u svojoj analizi.

Nervozni Perez kasnije nije bio u stanju preći Sergeja Sirotkina, a kad se napokon našao uz bok bolida Williamsa iz neobjašnjivog razloga skrenuo je ulijevo i udario ga. Zaradio je kaznu prolaska kroz boks, a pravdao se krivom procjenom.

Poput skandala u motociklizmu koji je kreirao Romano Fenati stisnuvši kočnicu Manziju na ravnom dijelu, tako je i Perez sada pod optužbama za prljavu vožnju kakvoj nema mjesta na ovom nivou automobilizma, no proći će bez teže kazne.

'Teško je povjerovati da je namjerno udario u rivala, prije bih rekao da je krivo procijenio,' kaže direktor utrka Charlie Whiting.

U svakom slučaju, Meksikanac će se morati smiriti u sljedećim utrkama, da ne bi dobio kaznu zabrane nastupa na svojoj domaćoj stazi braće Rodriguez u Mexico Cityju 28. listopada...