TAEKWONDO TURNIR

Skandal u Zagrebu: Iranci odbili suditi Izraelcima

08.11.2010 u 10:31

Bionic
Reading

Hrvatska je proteklog vikenda bila domaćin 16. po redu Croatia Open turnira u taekwondou. Osim po dobrim borbama, turnir će ostati zapamćen po skandalu koji su izazvali iranski suci koji nisu željeli suditi izraelskim borcima

Tatami zagrebačkog Sportskog doma bio je domaćin međunarodnog taekwondo turnira na kojem je nastupilo 1144 natjecatelja iz 32 zemlje, među kojima su bili najbolji hrvatski borci predvođeni Martinom Zubčić i Filipom Grgićem.

Organizacija i sve vezano uz natjecanja prošlo je besprijekorno, no na nešto organizatori nisu mogli računati, a to je reakcija iranskih sudaca koji su odlučili bojkotirati izraelske borce ne želeći suditi u borbama u kojima se oni natječu.

'Iranski suci Peyman Sabet, Gholamreza Azizi i Abbas Mohebiobili odbili su suditi borbe izraelskih predstavnika zbog potpore potlačenim ljudima iz Palestine', citira iranska agencija IRNA čelnika iranske delegacije Jamshida Sohrabija.

'Iranski sportaši ne priznaju Izrael pod trenutnim okolnostima, pa tako obijaju suditi izraelskim sportašima u raznim sportovima', dodao je Sohrabi.