Pri DODJELi MEDALJA

Skandal na Eurobasketu; srpski izbornik ponizio vlastitu premijerku

18.09.2017 u 08:41

Bionic
Reading

Prilikom ceremonije dodjele medalja srpskim košarkašima dogodio se skandal koji nije promaknuo televizijskim kamerama

Slovenija je u finalu nadigrala Srbiju, bez obzira na što su pojedinci iz poražene reprezentacije govorili o sudačkim pogreškama na njihovu štetu. Na utakmici u Istanbulu bila je i srpska premijerka Ana Brnabić te je svakom košarkašu prilikom uručenja medalje pružila ruku.

No izbornik Saša Đorđević, nakon što je dobio srebrno odličje oko vrata, nije se pozdravio s premijerkom vlastite zemlje, nego se samo okrenuo i otišao.

Je li to napravio namjerno ili je bio zamišljen zbog poraza, procijenite sami, ali o tome trenutku raspisali su se srpski mediji.

Naime kasnije su izbornik i premijerka uhvaćeni u zagrljaju pa ispada kako nije bilo nikakvog skandala, ali srpska javnost je podijeljena oko toga i mnogi tvrde da je Đorđević baš zbog kamera, u najvažnijem trenutku, namjerno ignorirao Brnabić.

'U posljednjih nekoliko minuta dogodile su se neke stvari koje nikako nisu smjele dogoditi se, jer je ovo finale i to se u njemu ne smije događati. Čestitke Sloveniji, imaju sjajnog predvodnika Dragića, koji je obojio ovo prvenstvo svojim igrama, tu je sjajni Dončić, a i Prepelič, koji je večeras odigrao maestralno', rekao je Đorđević odmah nakon finala, no javnost sada zanima kako će prokomentirati situaciju s premijerkom Brnabić.

  • +19
Slovenija - Srbija, finale Eurobasketa 2017. Izvor: Reuters / Autor: OSMAN ORSAL
  • +5
Eurobasket, finale: Slovenija - Srbija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA