AKO PROĐE - PROĐE!

Sjeverna Koreja već pokušala loviti u mutnom

03.06.2010 u 19:13

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja već je pokušala prilagoditi pravila Fife svojim željama i potrebama, no ovog puta njezinim čelnicima to nije uspjelo. Fifa je na vrijeme prozrela pokušaj da se prijave samo dva 'prava' golmana i jedan 'lažni'

Međunarodni nogometni savez (FIFA) u četvrtak je objavio kako je prozreo namjeru reprezentacije Sjeverne Koreje da na popis od 23 putnika za Svjetsko prvenstvo postavio samo dva vratara i 21 igrača u polju, te da nominalnom trećem sjevernokorejskom vrataru neće biti dozvoljeno da zaigra na bilo kojoj drugoj poziciji osim one između vratnica.

Naime, sjevernokorejski izbornik Kim Jong-hun je kao trećeg vratara prijavio napadača Kim Myong-wona nadajući se kako će tako ojačati svoje napadačke opcije, ali FIFA je otkrila prevaru, te objavila kako će Kim smjeti nastupiti samo u ulozi vratara.

Također, iz FIFA-e su objavili kako Sjeverna Koreja nema pravo zamijeniti igrača, jer je u utorak istekao rok za prijavu konačnog popisa igrača.

'Popisi reprezentacija koji su podneseni FIFA-i do 1. lipnja su konačni i ne mogu se više mijenjati. Na njima ne smije biti više od 23 igrača od kojih trojica moraju biti vratari. Iznimka se može napraviti samo u slučaju teške ozljede nekoga od igrača koji tada može biti zamijenjen najkasnije 24 sata prije prve utakmice svake reprezentacije sudionice. Kim Myong-won neće smjeti nastupiti kao igrač u polju jer je prijavljen kao vratar', stoji u priopćenju FIFA-e.

Sjeverna Koreja će igrati u skupini G s Brazilom, Obalom Bjelokosti i Portugalom.