SVJETSKO PRVENSTVO

Sjajni vaterpolisti potopili nemoćne Crnogorce

22.07.2009 u 11:45

Bionic
Reading

U drugom kolu skupine B Svjetskog prvenstva u vaterpolu što se igra u Rimu izabranici Ratka Rudića razbili su aktualne europske prvake Crnu Goru sa 11:5 (4:2, 2:2, 5:0, 0:1). Ovo je ujedno i prva pobjeda 'barakuda' protiv Crnogoraca nakon četiri poraza u nizu

Ogled drugog kola B skupine Svjetskog prvenstva donio je sraz aktualnog svjetskog i europskog prvaka. Konačni rezultat i pobjeda Hrvatske od 11:5 samo pokazuju da svjetsko zlato sjaji jače nego europsko.

Posljednje četiri utakmice ovih suparnika dobili su Crnogorci, tako da se već po medijima provlačila teza o kompleksu 'barakuda', no u Rimu su izabranici Ratka Rudića dokazali da o tome nema ni govora.

Hrvatski su vaterpolisti protiv Crne Gore pokazali možda i najbolju igru u posljednjih nekoliko godina. Na golu je bio nevjerojatni Pavić (16 obrana) kojeg crnogorski vaterpolisti nikako nisu mogli savladati, tu su bili i mladi Sukno te Bušlje koji su parali mrežu suparnika.

Iako su Crnogorci poveli sa 1:0, to je bilo i njihovo jedino vodstvo na utakmici. Nakon toga su 'barakude' postigle tri gola zaredom, da bi prva četvrtina završila vodstvom Hrvatske 4:2. U sljedećoj četvrtini aktualni europski prvaci su zbili redove i uspjeli u tome da se svjetski prvaci rezultatski ne odlijepe, no zato je treća četvrtina bila prava demonstracija moći hrvatskog vaterpola. Od 6:4, koliko je završila druga četvrtina, 'barakude' su u toj trećoj četvrtini postigle pet pogodaka i otišli u posljednju četvrtinu s nedostižnim vodstvom 11:4.

Posljednja četvrtina odigrala se 'reda radi' jer je pobjednik već odavno bio poznat, tako da smo u tom periodu vidjeli tek jedan pogodak, i to za konačnih 11:5 za Hrvatsku. U svakom slučaju, 'barakude' su nakon dužeg vremena pokazale svoju snagu i ovom pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini jer sljedeći suparnik hrvatskim vaterpolistima bit će slabašna Kina.

Osim već spomenutog Pavića koji je bio neprelazan na golu, odličnu partiju pružio je i mladi Sandro Sukno koji je postigao tri pogotka, a na listu strijelaca su se upisali i Bušlje (dva gola), Barač (dva gola), Hinić, Antonijević, Buljubašić te Karač po jedan gol.