EUROLIGA

Sjajni Andrić i Galatasaray nanijeli prvi poraz CSKA-u

09.02.2012 u 21:43

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Lukša Andrić odigrao je odličnu utakmicu i bio jedan od ključnih figura u domaćoj pobjedi Galatasaraya protiv CSKA-a 68:64 u 4. kolu skupine E drugog kruga Eurolige

Prvi je to poraz moskovskog kluba ove sezone u najjačem europskom klupskom natjecanju. Momčad Jonasa Kazlauskasa u prvom je krugu imala omjer pobjeda i poraza 10-0, a i u Topu 16 je prije ovoga četvrtka imala sva tri slavlja. I dalje je CSKA na 'pole positionu' u skupini E, ali sve četiri momčadi su još uvijek u igri za dva mjesta koja vode u četvrtfinale.

Rusi su na poluvremenu imali pet koševa prednosti (36:31), a vodili su i većim dijelom treće četvrtine, ali do kraja te dionice domaći su ih košarkaši definitivno ulovili i ušli u završnu četvrtinu s minimalnim vodstvom (55:54). Gosti su odmah na startu posljednje dionice izjednačili, ali Galatasaray je ubrzo došao do novog vodstva i do kraja ga nije ispuštao.

Andrić je za 23 minute na parketu ubacio 16 koševa uz šut iz igre 6-10, odnosno 4-5 s crte slobodnih bacanja. Dodao je i sedam skokova, jednu blokadu te tri izgubljene lopte, a igru je zbog petog prekršaja napustio minutu i pol prije kraja. Najefikasniji je u domaćim redovima s 22 koša bio Joshua Shipp, dok su kod gostiju po 11 poena ubilježili Saša Kaun i Aleksej Šved.

Barcelona je u skupini H slavila na gostovanju kod Žalgirisa (67:58) i s četiri pobjede u isto toliko kola na pragu je plasmana u četvrtfinale. Juan Carlos Navarro je s 18 koševa i pet asistencija bio prvo ime kod Katalonaca, a domaće, u čijem sastavu nije bilo našeg Marka Popovića, predvodio je Tomas Delininkaitis sa 17 poena. Žalgiris je bez pobjede u drugom krugu.