kako da svi budu zadovoljni?

Sjajne vijesti za RB Leipzig i Danija Olma; novu sezonu Bundeslige igrat će pred svojim navijačima, ali pojavio se veliki problem

01.09.2020 u 22:39

Bionic
Reading

Njemačko nogometno prvenstvo počinje 18. rujna, a neki će klubovi svoje utakmice igrati uz prisustvo navijača. Među onima koji su dobili takvu dozvolu je i Red Bull Leipzig čije će domaće utakmice pratiti maksimalno 8500 gledatelja s tribina stadiona kojemu je kapacitet 42.000 mjesta

Već se duže vrijeme u Njemačkoj raspravlja o mogućem povratku navijača na stadione, ali sve zavisi o epidemiološkoj situaciji u određenim gradovima te je konačna odluka o tome na lokalnim vlastima.

Grad Leipzig prvi je dao dozvolu za prisustvo većeg broja navijača na utakmici 1. kola Bundeslige između Red Bull Leipziga i Mainza (20. rujna).

Leipzig je objavio kako je stigla dozvola za oko 8500 navijača na stadionu za prvu utakmicu nove sezone Bundeslige. Taj broj čini oko 20 posto maksimalnog kapaciteta Leipzig Arene na koju se mogu smjestiti gotovo 42.000 gledatelja.

No, da bi 8500 sretnika pratilo prvu utakmicu treba se pridržavati niza strogih epidemioloških pravila.

Morat će se poštovati 'lokalni koncept' za koji se zalaže i DFL, pa će na utakmicu moći samo navijači koji žive u regiji u kojoj se nalazi Leipzig. Naravno, svi će na stadionu - bez obzira na maksimalni razmak - morati nositi zaštitne maske.

  • +9
RB Leipzig - PSG (polufinale Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: David Ramos / POOL

No, za klub je to manji problem jer sada moraju organizirati lutriju kako bi između čak 22.500 vlasnika sezonskih ulaznica Leipziga odabrali kojih će 8500 navijača dobiti priliku gledati utakmicu uživo. Još nije poznato hoće li se prije svake domaće utakmice izvlačiti novih 8500 sretnika ili će utakmicama smjeti prisustvovati samo ovi sada izvučeni.

Povratak navijača na Leipzig Arenu je moguć zbog slabljenja pandemije u samom gradu Leipzigu.