čUdesna Ajla Tomljanović

[FOTO] Zagrepčanka pred 30.000 gledatelja poslala Serenu Williams u mirovinu; Amerikanka nije mogla zaustaviti suze

03.09.2022 u 07:03

Bionic
Reading

Zagrepčanka Ajla Tomljanović, koja od 2014. godine igra pod australskom zastavom, u meču 3. kola US Opena pobijedila je jednu od najvećih tenisačica u povijesti Serenu Williams 7:5, 6:7, 6:1. Taj meč ući će u povijest jer je vrlo vjerojatno bio posljednji u karijeru za Amerikanku

Ajla Tomljanović uspjela je pred 30.000 gledatelja na stadionu Arthur Ashe, u atmosferi kakva se na teniskim mečevima rijetko viđa, izbaciti s turnira 40-godišnju Serenu Williams, miljenicu domaće publike koja je US Open osvojila čak šest puta.

Meč je obilježio sjajan tenis uz naglasak na drugi set koji je bio dramatičan, a u trećem odlučujućem setu Williams više nije imala snage - iako ga je otvorila 'brejkom' (oduzela je servis). Nije mogla parirati sjajnoj Zagrepčanki Tomljanović koja je igrala kao u transu i dobila je pet gemova u nizu!

Nakon zadnjeg poena Serenu Williams, koja je uz podršku publike u neponovljivoj atmosferi spasila pet meč lopti, očekivano su kada se obratila publici slomile emocije. Suze nije mogla zaustaviti jer je najavila kako joj je ovo posljednji US Open...

'Hvala vam svima, a najviše mojim roditeljima i obitelji. Venus, mene ne bi bilo da nije bilo tebe, hvala i tebi. Hvala svima koji su ikada u životu viknuli 'Ajmo Serena!'. Bila je ovo luda vožnja. Hoću li se predomisliti? Čisto sumnjam, ali nikad se ne zna', kratko je rekla Serena nakon meča.

  • +15
US Open 2022: Ajla Tomljanović izbacila Serenu Williams kojoj je to bio posljednji meč u karijeri Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

U povijest tenisa Serena Williams upisala se kao osvajačica 73 titule u pojedinačnoj konkurenciji od čega su 23 Grand Slamova te četiri zlatne olimpijske medalje. Neponovljiva karijera.

Nakon poraza se osvrnula se i na život nakon završetka karijere.

'Sada sam spremna biti mama i istražiti što je drugačija verzija Serene. Tehnički, još sam jako mlada pa bih htjela uživati ​​u životu dok još mogu hodati', dodala je dobro raspoložena Serena.