MRŠIĆ PREPORODIO CEDEVITU

Sjajan potez Tedeschija; zaradili na Repeši pa ispisali povijest!

06.11.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon nekoliko ne baš uspješnih epizoda na mjestu glavnog trenera u klubovima kao što su Split, Varese i Cibona, 44-godišnji strateg Cedevite Veljko Mršić na dva teška euroligaška gostovanja kod Anadolu Efesa te EA7 Milana odveo je Cedevitu do dvije povijesne pobjede. Na taj se način pokazalo da je s pravom dobio priliku naslijediti Jasmina Repešu na klupi…

U četvrtom kolu skupine B Eurolige Cedevita je bez ozlijeđenih reprezentativaca Luke Žorića i Tonija Katića u gostima svladala EA7 Emporio Armani Milan 77:68 te je tako stigla do učinka 2-2.

'Bila je to važna utakmica. To je prvi put u povijesti da nakon četiri kola Cedevita u Euroligi ima dvije pobjede', kazao je nakon utakmice trener Cedevite Veljko Mršić.

'To je velika stvar! Prije početka sezone, kad smo govorili o tome, rekli smo - ako izgubimo od Limogesa, nemamo više nikakve šanse. Na sreću pokazalo se da to nije istina. Zadovoljan sam, rekao sam i prije, igrači treniraju dobro i daju sve od sebe. Imali smo dosta problema u skoku, što je i normalno jer imamo dvojicu od trojice igrača pod košem koji imaju 19 i 20 godina i fizički još nisu u stanju igrati protiv ovih igrača', dodao je između ostalog Mršić, trener koji je na klupi Cedevite naslijedio Jasmina Repešu, a on se preselio upravo u Milano.

Kako doznajemo, Cedevita je ljetos za Repešu, koji je imao ugovor do 2016, dobila i odštetu u iznosu od 450.000 eura, pa tako ispada da je čelni čovjek Atlantic grupe Emil Tedeschi u dogovoru sa svojim bliskim suradnicima (predsjednik Mladen Veber njegova je desna ruka, op.a.) povukao sjajan poslovni potez. Dodajmo tome kako je na centru Jusufu Nurkiću, koji je u ljeto 2014. potpisao za NBA-momčad Denver Nuggets, čista zarada bila više od milijun eura. Nema sumnje da će sličnih primjera, kada je prodaja nadarenih igrača kao što su Marko Arapović, Džanan Musa, Darko Bajo i drugi u pitanju, biti još više.

Usprkos velikim gostujućim pobjedama nad momčadima koje vode iskusni stratezi kao što su Duda Ivković i Jasmin Repeša, trener Cedevite Veljko Mršić, koji je kao igrač bio poznat kao velik radnik, ne želi da se stvara euforija. Ni oko momčadi, a ni oko njega, jer ga neki već proglašavaju novom trenerskom zvijezdom…

'Treba trenirati i trenirati i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Ne treba padati ni u velike euforije ni u velike depresije. Ekipa je mlada i mora rasti. Imat ćemo i problema kad se vrati Žorić i dođe novi igrač jer će to malo poremetiti ovo što se sad stvorilo i vidjet ćemo kako ćemo reagirati', kazao je Mršić.

Podsjetimo da je kod Cedevite najbolji bio reprezentativni centar Miro Bilan sa 16 koševa i šest skokova, James White je dodao 15 koševa, sedam skokova i tri asistencije, a Luka Babić 13 koševa, pet skokova i pet asistencija. Više o utakmici OVDJE.

Kod milanske momčadi najbolji su bili reprezentativac Italije Gentile s 19 koševa te naš Kruno Simon sa 16 koševa i četiri skoka.