BOLJI OD RODDICKA

Sjajan Ljubičićev tenis za prvi Masters u karijeri

21.03.2010 u 22:00

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić u velikoj je formi, a unatoč tome što su ga već strpali u staro željezo, uspio je u 31. godini stići do rezultata karijere, to jest prvog naslova na turnirima iz Masters serije. Ljubičić je za dva sata i sedam minuta u finalu Indian Wellsa svladao Roddicka sa 7;6 (3), 7:6(5)

Nakon što je u osmini finala izbacio drugog (Novak Đoković), a zatim u polufinalu i trećeg tenisača svijeta (Rafael Nadal), Ivan Ljubičić u finalu turnira iz Masters 1000 serije svladao je i osmog tenisača ATP listi Andyja Roddicka sa 7:6 (3), 7:6 (5). Za pobjedu u Indian Wellsu, koja mu donosi i 600 tisuća američkih dolara, Ljubičić je morao na vrućem terenu provesti više od dva sata, što mu sigurno nije teško palo jer osvojio je turnir za klasu slabiji od grand slama, svoj najveći u karijeri. Ujedno i deseti, jubilarni.

Ljubičić je sjajno otvorio meč i odmah na prvi Roddickov servis stigao do tri break prigode. No, nije ih iskoristio, ali je potvrdio da rezultati iz prethodnih dana nisu bili slučajni. Nešto više problema Ivan je imao na svoj prvi servis, te je u četvrtom gemu i Roddick stigao do tri break prigode. Na Ljubinu sreću, ostale su neiskorištene te je izjednačena borba potrajala do kraja seta. Doduše, kod 5:4 za Roddicka, Ljubičić mu je dopustio da stigne do set lopte, ali s dva as servisa uspio je ostati u setu. Na kraju, odluka je pala u tie-breaku koji se pokazao kao Ljubino tajno oružje. Oduzeo je dva servisa Roddicku, svoje je čuvao jako dobro i riješio je tie-break, samim time i set, u svoju korist.

U drugom setu gledali smo još izjednačeniji meč, a prva veća drama stigla je u devetom gemu, na servis našeg tenisača. Roddick je prvo poveo sa 0:3, potom imao i dvije break prigode, ali Ljubičić se uspio othrvati pritisku domaćeg tenisača i povesti sa 5:4. Do kraja seta nije bilo uzbuđenja, pa se opet morao igrati 13. gem. Nakon svog servisa, Ljubičić je prvi stigao do mini-breaka, a s tom je prednošću uspio tie-break odvesti na svoju stranu i iskoristiti četvrtu meč loptu za konačnih 7:6 (3), 7:6 (5).

'Rekli su neki još prošle godine da ćeš prekinuti. sada mi je i žao jer ja nisam osvojio turnir, ali bila bi šteta da si otišao iz tenisa', iskren, ali i s dozom humora rekao je Roddick.

U zahvali domaćinima, Ljubičić je podsjetio da je na US Openu imao mali verbalni konflikt s Roddickom, ali da je to sada iza njih.

'Način na koji igra Roddick je inspiracija svima. Zahvaljujem i prijatelju koji ima sjajan restoran, te obećavam, ako budem  fizički spreman, doći ću i dogodine kako bih branio naslov', poručio je Ljubičić.