PONUDA PRIKRIVENOG ISTRAŽITELJA

Širić i Djedović uzeli 30.000 eura mita za 'pošteno suđenje'

09.12.2011 u 17:13

Bionic
Reading

Dopredsjednik HNS-a i bivši nogometni sudac Željko Širić te predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović uhićeni su, kako se neslužbeno doznaje, nakon što su od prikrivenog istražitelja uzeli 30.000 eura za suđenja na utakmicama prve Hrvatske nogometne lige

Dvojica nogometnih dužnosnika navodno su tražili oko 100 tisuća eura za pošteno suđenje na više utakmica posljednjeg nogometnog prvenstva, a od prikrivenog istražitelja preuzeli su dio novca s kojim su i uhićeni.

Istražitelji su tijekom dana pretražili njihove nekretnine i automobile, nakon čega bi trebali biti prepraćeni u Zagreb i ispitani. Za sada nije poznato hoće li se to dogoditi danas ili sutra.

Riječ je o USKOK-ovom predmetu, no unatoč medijskim nagađanjima, radi se o zasebnom slučaju, a ne o proširenju slučaja 'Offside' zbog kojega se na zagrebačkom Županijskom sudu već dulje sudi nogometašima i sportskim djelatnicima klubova Croatia Sesvete, Varteks i Međimurje.

Organizatori namještanja utakmica koji su potom novac zarađivali na sportskom klađenju prije suđenja su se nagodili s USKOk-om, priznali krivnju i nadoknadili štetu.

Po pisanju medija, dvojica nogometnih djelatnika uhićeni su sinoć, a na teret im se stavlja primanje mita te zlouporaba položaja i ovlasti i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni dužnosnici.

Željko Širić je nakon prestanka suđenja ušao u Sudačku komisiju koju vodi Djedović. Obojica su danas trebali biti na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Širić se dugi niz godina smatrao jednim od ponajboljih hrvatskih nogometnih sudaca. Vrlo često je sudio u derbijima Dinama i Hajduka.