KAZNENE PRIJAVE FIFA-i

Sion nastavio živcirati nogometne šefove

30.12.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Švicarski nogometni klub Sion nastavlja svoj rat s moćnim organizacijama UEFA-om i FIFA-om, a sada je podnio i kaznenu prijavu

Švicarski prvoligaš podnio je kaznene prijave protiv članova Izvršnog odbora FIFA-e zbog prijetnji da će suspendirati Švicarsku iz svjetskog nogometa. Sion je na svojoj internetskoj stranici napisao da je prijetnja FIFA-e izrečena 17. prosinca neprihvatljiva ucjena koja se krši s pravnim propisima.

Inače, FIFA je zatražila od Švicarskog nogometnog saveza da disciplinira Sion do 13. siječnja jer je on tužio UEFA-u. U slučaju da se to ne dogodi, iz međunarodnih natjecanja bili bi izbačeni svi švicarski klubovi, a reprezentacija ne bi mogla igrati ni službene ni prijateljske utakmice.

Sve je započelo na početku sezone Europske lige, kada je Sion izborio plasman u skupine preko Celtica, ali je naknadno izbačen jer je prekršio zabranu kupovanja igrača u dva iduća prijelazna roka koju je zaradio 2009. zbog jednog nelegalnog transfera.

Švicarci su svejedno ovog ljeta kupili šestoricu igrača s kojima su izborili Europsku ligu. Nakon što ih je UEFA izbacila tužili su je civilnom sudu u Švicarskoj te su dobili slučaj, ali je nakon toga Međunarodni sportski sud presudio u korist UEFA-e.

Sion je nastavio svoj rat po sudovima, što se nije svidjelo ni FIFA-i, koja se tako pridružila UEFA-i u okršaju protiv švicarskog kluba. Kao što se vidi, Sion se nije uplašio nego je nastavio živcirati glavne šefove svjetskog i europskog nogometa.