FAVRE 'POLUDIO'

Šimunić odlazi zbog trenerovog vrijeđanja

19.06.2009 u 12:32

Bionic
Reading

Iako je Josip Šimunić izabran za najbolje obrambenog igrača Bundeslige, novi trener Herthe Lucien Favre naglasio je da hrvatskog reprezentativca treba prodati jer 'sumnja da može ponoviti takvu sezonu'

Iako je već devet godina član Herthe, prošle sezone njezin najbolji igrač koji je do samog kraja sezone držao klub u utrci za naslovom prvaka i igrač kojem je, na kraju, pripao naslov najbolje stopera Bundeslige, Josip Šimunić ne zadovoljava kriterije Švicarca Luciena Favrea.

'Mislim da bi ovoga ljeta bilo dobro prodati Šimunića, nema šanse da iduće sezone odigra ovako dobro. Ako dobijemo ponudu od pet milijuna eura, trebalo bismo je prihvatiti', rekao je trener predsjedniku Herthe. Njemački Bild piše da je trener inzistriao na ovakvom raspletu, a to je, naravno, razljutilo Šimunića.

'Jako sam razočaran trenerovim izjavama, nisam zaslužio takav odnos. Ne vidim način da nastavimo suradnju nakon ovoga. Ako mi trener ne vjeruje i ako sumnja u moje sposobnosti, jasno je da do razalaza mora doći', rekao je Šimunić.

A cijeli slučaj nije iznenadio njegova menadžera, Gordona Stipića, koji navodno već ima ponude klubova iz Engleske, Španjolske i Njemačke.