JURČIĆ SE JOŠ NADA

Šimunić nema pravo nastupa protiv Reala

08.09.2011 u 21:10

Bionic
Reading

Josip Šimunić odradio je prvi trening u Dinamovom dresu, službeno će biti predstavljen u petak, ali čini se da će za europski debi morati pričekati do drugog kola Lige prvaka i gostovanja na Gerlandu

Šimunić je bez problema odradio prvi trening u novoj radnoj okolini i ostavio dojam kakav se od njega očekuje. Bio je besprijekoran, i na fizičkom i na tehničkom planu, ali čini se da trener Jurčić na njega neće moći računati u dvoboju protiv madridskog Reala iduće srijede.

Joe je, naime, 2008. godine u dresu Herthe protiv Galatasaraya imao jednu od svojih osebujnih utakmica. Tijekom dvoboja dobio je žuti karton, ali nakon njega s nekim se posvađao i dobio još jedan, zbog čega mu je Uefa odrezala dvije utakmice zabrane nastupa.

Prvu je odradio u posljednjem kolu tadašnje Lige Uefa protiv Olympiacosa, no otada više nije igrao na klupskoj međunarodnoj sceni i još je uvijek dužnik. O cijelom slučaju Josip neće govoriti prije predstavljanja u petak.

'Znamo za taj problem dva dana i već smo pisali Uefi. Obzirom na posebne okolnosti nadamo se da će Josipu dozvoliti nastup protiv Reala, a povratnu informaciju očekujemo kroz dan ili dva', nakon treninga je rekao trener Jurčić.

Trener je u vrlo nezavidnoj poziciji. Šime Vrsaljko ima tri europske utakmice zabrane, a prije Reala Dinamo očekuje gostovanje kod Hajduka. Postavlja se realna dilema – uigravati sastav ili čuvati jedinu preostalu zadnju liniju.

'Sigurno će Vida na Poljudu igrati desnog beka, jer on nam je jedino rješenje za Real, a dugo nije igrao na tom mjestu. Ako Uefa ne dozvoli Joeu nastup, mogu računati samo na Vidu, Tonela, Cufrea i Ibaneza, a što ću ako se netko od njih ozlijedi u Splitu?', pita se trener, kojemu je ostalo malo manevarskog prostora.

Ipak, prema raspoloživim informacijama, obrana Dinama u dva važna ogleda čini se unaprijed definirana. Vida ne beku i Tonel na stoperu sačinjavat će desnu stranu, dok će Šimunić i Cufre biti lijevi obrambeni tandem u Splitu. Protiv Reala Cufre bi trebao preseliti na stopersku poziciju, a uz aut-liniju bi operirati trebao Ibanez. Ako iz Uefe ne dođe pozitivan odgovor Dinamu, što bio ipak bilo svojevrsno iznenađenje.

Na treningu je bila i novinarska ekipa magazina Lige prvaka, koja je obavila razgovore s Jurčićem, Bišćanom i Badeljom, koji je zbog viroze dobio poštedu od treninga, ali bi trebao biti spreman za Poljud.