HRVATSKA JE ČETVRTA, ALI...

Šimić tješi Srbe: Imate bolju momčad od 40. mjesta

16.04.2013 u 16:39

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Dinama i milanskih klubova te Monaca, Dario Šimić, u službenom je posjetu Beogradu, a sve s ciljem pomoći nogometašima, to jest njihovom aktivnijem uključivanju u rad Sindikata profesionalnih nogometaša

Prvi hrvatski reprezentativac koji je odigrao sto utakmica za reprezentaciju za srpske je medije naglasio kako bi 'orlovi' trebali igrati bolji nogomet nego su ga prezentirali prije nešto manje od mjesec dana u Zagrebu, kada su izgubili od Hrvatske 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

'Sigurno je da Srbija ima bolju momčad od 40. mjesta na Fifinoj tablici, ali brojke ipak nešto govore. Hrvatska je najbolji primjer za to, trenutno smo četvrti na toj listi, iako možda ima više kvalitetnijih reprezentacija na svijetu od nas. Međutim, taj plasman je potvrda dugogodišnjeg kontinuiranog rada, na kraju krajeva - i rezultata koje smo postizali. Ta se razlika vidjela i na utakmici u Zagrebu, iako mi se čini da Srbija na toj utakmici nije pokazala ono što može', rekao je Šimić, koji u Beogradu boravi kao poseban gost na skupštini srpskog Sindikata profesionalnih nogometaša.

Šimić je iskoristio priliku i sjetio se bivših gostovanja u glavnom gradu Srbije.

'U Beogradu nisam bio još od ljeta 2006. godine kada sam s Milanom igrao kvalifikacije za Ligu prvaka protiv Crvene zvezde. Pobijedili smo, a kasnije i osvojili trofej. Prije toga bio sam s Hrvatskom na onoj čuvenoj utakmici 1999. godine kad je nestalo struje, prethodno s Dinamom protiv Partizana, izgubili smo 1:0, ali je u uzvratu bilo 5:0. Ipak, najviše se sjećam vremena iz 1988. i 1989. godine, kada sam kao pionirski reprezentativac Jugoslavije bio na pripremama, baš ovdje u hotelu M, tada se još zvao Mladost', ispričao je Šimić.

Na pitanje za koga navija kad igraju Inter i Milan, Šimić nije imao dvojbi.

'U Interu sam proveo tri godine, ali Milan je moj klub. Tih šest sezona su najljepše u mojoj karijeri. Iskreno, kad sam došao u Milan, zaboravio sam na Inter. Imao sam sreću biti dio jedne sjajne generacije koja je osvojila sve, za tih šest sezona dva puta smo uzeli Ligu prvaka, jednom izgubili u finalu. Milan ima posebnu atmosferu, vodi računa o svojim igračima, u Interu je nekako drugačije. Osim toga, ako izuzmemo Mourinhovu kratku epizodu, Milan je konstantniji klub, prije svega jer momčad sastavlja s domaćim igračima, a sa strancima samo nadograđuje. Tako je bilo u moje vrijeme, a tako je i sad', zaključio je Šimić.