nastavlja borbu

Šimić jedini bio protiv: Nisam izgubio jer do utakmice sa Šukerom nije niti došlo...

22.12.2017 u 16:54

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić se pokušao kandidirati za predsjednika HNS-a, ali nije uspio prikupiti dovoljan broj potpisa Županijskih nogometnih saveza, pa je Davor Šuker bio jedini kandidat...

'Nisam izgubio utakmicu sa Šukerom jer do nje nije niti došlo. I to me jako žalosti... HNS treba otvoriti izborni proces za više kandidata. Kod izbora za predsjednika FIFA-e je potrebno prikupiti pet potpisa nacionalnih saveza, a Fifa ima 211 članica. Za HNS je trebalo sakupiti devet potpisa od 21 županije', kazao je Dario Šimić koji je sudjelovao u radu Izborne skupštine i jedini je glasovao protiv Šukera.

'Žao mi je da nas neki nisu ni saslušali. Moj tim i ja ćemo uvijek sjesti za stol onima koji žele bolje nogometu. Želimo transparentan savez, koji nas spaja, njeguje odnose s navijačima. HNS treba otvoriti Skupštinu za dobrobit nogometa. I za kraj, nikome ne zamjeram ništa. Zahvaljujem svim savezima. Osjećao sam podršku gdje god sam došao. Ne mogu reći da sam izgubio ovu utakmicu jer do nje nije niiti došlo. U budućnosti želim Savez koji ima širom otvorena vrata, koji je transparentan, koji je dobrodošao u svim dijelovima Hrvatske i koji ima dobre odnose s navijačima', rekao je Šimić i dodao:

'Iako se s puno stvari ne slažem, dijalog nema alternativu. Jedino se za stolom mogu predlagati i nuditi rješenja.'

  • +11
Izborna skupština HNS-a u hotelu Sheraton Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Šimić je naglasio kako u ovom trenutku 67 nogometaša ima blokirane račune, kako nogometaši Istre 1961 šest mjeseci nisu dobili plaću, a Split je u predstečajnoj nagodbi.

'Sve ovo govori kako ćemo i iduće godine imati još više blokiranih računa. Ja se nisam skrivao, kao čelnik sindikata nogometaša radio sam na terenu, radili smo ankete i istraživanja. Upoznat sam sa stanjem u nogometu. Alarmantan je podatak kako je proteklih godina čak sedam klubova proglasilo bankrot. Većina naših klubova jedva preživljava, prihodi od tv prava i sponzora gotovo i nema. Oni koji su nas trebali pokrenuti izgubili su povjerenje navijača, klubova i institucija', zaključio je Šimić.

  • +2
Dario Šimić u Zadru predstavio program za predsjednika HNS-a Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL