Okršaj u ligi prvaka

Simeone svojom izjavom majstorski spustio Guardioli kao nikad prije; sada je jasno što misli o njemu kao treneru!

05.04.2022 u 14:37

Bionic
Reading

Nove utakmice nogometne Lige prvaka donose prve četvrtfinale oglede u kojima se sastaju Benfica - Liverpool (21 sat) i Manchester City - Atletico Madrid (21 sat)

Posebno je zanimljiva utakmica Manchester City - Atletico Madrid u kojoj će se sučeliti dvije trenerske filozofije. S jedne strane karizmatični Španjolac Pep Guardiola, a s druge strane samouvjereni Argentinac Diego Simeone.

'Oni su prvaci Španjolske, prvenstva iz kojeg je najviše momčadi osvajalo Ligu prvaka u posljednjih 20 godina. Ta je liga tako teška, a oni su u njoj prvi', kazao je uoči utakmice Pep Guardiola koji sanja da napokon sa Cityjem osvoji Ligu prvaka. Na pojačanja je potrošio silan novac, ali nisu uspjeli otići do kraja.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Ne razmišljam previše o tome i mislim da sam imao dosta dobre rezultate u Ligi prvaka. Znate, moj posao bi bio jako dosadan kada bi pobjeđivao na isti način. Eto, ponekad volim pretjerivati s glupom taktikom', pokušao se sarkastično našaliti na svoj račun Guardiola.

No, kada je Diego Simeone u pitanju on je bez okolišanja rekao što zaista misli o Guardioli i njegovoj karijeri;:

'Guardiola je, tu nema sumnje talentiran trener, ali isto tako treba reći kako je uvijek imao sreće da uza sebe ima vanserijske igrače. Ja recimo nikada nisam u momčadi imao Xavija, Sergija Busquetsa, Gerrarda Piquea, Andreasa Iniestu ili Messija', spustio je Simeone koji je nekoliko riječi rekao i o pritisku.

'Znate, svi imamo pritisak, ali mislim da je ovo više pitanje odgovornosti. Nema sumnje da City ima sjajne igrače, možda i bolje od nas, ali to su samo dvije utakmice. City i Bayern možda imaju bolje šanse za otići do kraja, ali Chelsea je osvojio titulu prošle sezone', kratko je rekao Simeone.

Njegova poruka, ako se čita između redaka, bila je više nego jasna.

  • +6
Liga prvaka: Manchester United - Atletico Madrid, 15.3.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL