po nove uspjehe

Simpatični lapsus Damira Krznara svi bi navijači Dinama prihvatili s velikim zadovoljstvom

14.09.2021 u 17:37

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama prošle sezone stigli su do četvrtfinala Europske lige, a u kojem su zaustavljeni od kasnijeg pobjednika, Villarreala: Naravno, u Dinamu maštaju o ponavljanju takvog uspjeha, ali da bi do njega došli, bilo bi odlično da već u četvrtak, u 1. kolu nove sezone, zaustave velikog suparnika u skupini West Ham United

Ovog četvrtka, od 18.45 sati (Arenasport 1, MAXtv), Dinamo pred svojim navijačima dočekuje engleski West Ham United. Čekićarima je ovo prvi nastup u skupnoj fazi Europske lige, dok je Dinamo po skupinama EL igrao već devet puta. Međutim, bez obzira na veće europsko iskustvo Modrih, gotovo svi nogometni analitičari prednost ipak daju Englezima.

Naravno, u Dinamu to ne žele ni čuti, a kako ih Modri misle zaustaviti najbolje zna trener Damir Krznar.

Slučajnom zamjenom Tottenhama i West Hama, ali i podsjetnikom kako su Modri izbacili Spurse prošle godine u osmini finala, i ponavljanjem istog scenarija, sigurno bi zadovoljni bili svi navijači Dinama.

'Što se tiče Antonia, duplirat ćemo ga sa svih strana. Izuzetno je dobar igrač, ali bilo bi krivo fokusirati se samo na njega. Tottenham je jako dobra momčad i moramo se fokusirati na svih 11 igrača. Pardon, West Ham, Tottenham smo riješili. Uvijek je teško špekulirati sa sastavom, uvijek je dobro znati o svakom pojedincu nekakve stvari. Bazirali smo se na 15 igrača, njihovu glavninu momčadi. Presudan je stil momčadi i tako pripremamo utakmicu. Bez obzira na Manchester koji imaju za vikend, sedam osam godina nisu bili u Europi i glad za europskim trofejima je izražena', rekao je Damir Krznar.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

U obraćanju novinarima pred dvoboj s gostima iz Engleske, Krznar se osvrnuo i na stanje u svojoj momčadi.

'Imamo dovoljno rješenja na poziciji lijevog beka - to je Franjić, Štefulj je došao na fizičku razinu kad ga možemo koristiti, Leovac je vraćen tako da imamo slatke brige. Neozbiljno bi bilo od bilo koje momčadi da kreće u sezonu s četiri lijeva beka kako smo mi igrali. Reagirali smo od situacije do situacije, nitko nije mogao predvidjeti da će se četiri od pet stopera ozlijediti. Nogomet je živa materija. Vi ćete se uvijek uloviti za one koji ne igraju, a isto tako je forma ono što ne oscilira. U nekim utakmicama je Moubandje iskoristio priliku u nekima ne. I dalje je član naše momčadi, protiv Šibenika pokazali smo da ozbiljno računamo s njim kao što je i on pokazao. Mi to ne shvaćamo tako fatalno kao neki'.

  • +7
Dinamo - Šibenik, 8. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ovo je utakmica u kojoj uz neko znanje veliku ulogu igra karakter. Čak i da Ademi nije spreman svih 90 minuta, znate da će ih odraditi. Svi su u kadru osim Perića i Čopa, a čak je i Duje jučer bio na raspolaganju za trening, no s njim treba vidjeti. Svi ostali su nam u kadru, naš fokus je na stvari na koje možemo utjecati'.

I za kraj, Krznar je iznio svoju prognozu. Ili bolje rečeno, nije ju otkrio.

'Teško je prognozirati, naš fokus je na stvarima na koje možemo utjecati - zalaganje, htijenje, tehnička izvedba naše momčadi za koju trebaju 'kuraža' i veselje, uživanje u izborenoj Europskoj ligi u kojima možemo štošta reći. Oni su opasni na ubačajima, glavninu toga u našoj zadnjoj zoni obrane smo dali baš na to - ubačaj sa strane i stvaranje igrača viška u 16 metara, tu će glavnu ulogu imati naši vezni igrači', zaključio je Krznar.

Dinamo - Šibenik 1:0 (Rasmus Lauritsen, 68) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Dinamo - Šibenik 2:0 (Luka Ivanušec, 78) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal