Müller JUNAK

Silovita Njemačka pregazila Portugal sa stilom!

16.06.2014 u 20:05

  • +8

SP, skupina G: Njemačka - Portugal

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Francois Marit/Pool

Bionic
Reading

Njemačka nogometna reprezentacija savladala je Portugal s uvjerljivih 4-0 u utakmici 1. kola skupine G Svjetskog prvenstva u Brazilu uz hat-trick Thomasa Müllera...

Utakmica Njemačke i Portugala u Salvadoru imala je status jedne od najzanimljivijih prvog kola natjecanja po skupinama, ali nakon prvog poluvremena pretvorila se u jednosmjernu ulicu.

Portugalci su u prvih desetak minuta imali dvije lijepe prilike preko Huga Almeide i Cristiana Ronalda, a onda je u kaznenom prostoru Portugala Joao Pereira oborio Marija Götzea i skrivio jedanaesterac. Siguran izvođač za Njemačku bio je Müller za svoj prvi pogodak na susretu.

Dvadeset minuta kasnije 'elf' je poveo 2-0 preko Matsa Hummelsa koji je glavom s ruba peterca zakucao glavom loptu u mrežu nakon ubacivanja Tonija Kroosa iz kornera. Ključan trenutak susreta dogodio se u 37. minuti kada je Portugal ostao s igračem manje nakon isključenja Pepea. U jednom duelu s Müllerom Pepe mu je u svom stilu uvalio ruku u lice, a njemački se napadač srušio na travnjak. Pepe na tome nije stao već se unio Mülleru u lice i dodirnuo ga glavom, a za što je zaslužio izravan crveni karton, te je tako ostavio momčad na cjedilu.


U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Nijemci su poveli 3-0, a Müller je prizemnim udarcem s nekih 11 metara savladao portugalskog vratara nakon ubacivanja Kroosa i slabe reakcije Bruna Alvesa.

S igračem manje Portugal nije mogao protiv Njemačke i bilo je samo pitanje koliko će još golova momčad Joachima Löwa zabiti u drugom poluvremenu. Na kraju se poentirali tek jednom iako su imali puno prilika. Svoj hat-trick Müller je kompletirao u 78. minuti iz neposredne blizine. S desne je strane ubacio Andre Schürrle, a portugalski vratar Rui Patricio je loptu s desnog boka zaustavio taman na nogu njemačkog napadača koji je 'otpadak' lako pospremio u mrežu.

Müller je tako postao prvi njemački igrač koji je zabio hat-trick na Mundijalu od Miroslava Klosea kojem je to uspjelo 2002. protiv Saudijske Arabije.

SP 2014., skupina G, 1. kolo:

Njemačka - Portugal 4-0 (Müller 12-11m, 45+1, 78, Hummels 32)