NAMJEŠTANJE

Signori pušten iz kućnog pritvora

16.06.2011 u 08:45

Bionic
Reading

Bivši kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Lazija Giuseppe Signori pušten je na slobodu iz kućnog pritvora u kojem se nalazio posljednjih 13 dana pod optužbom za namještanje utakmica

Signori se sumnjiči da je šef kladioničarske mafije koja je namještala rezultate utakmica druge i treće lige, te drogirala igrače kako bi na internetskim kladionicama na Dalekom istoku stjecala financijsku dobit.

Pod istragom se nalazi još 28 osoba među kojima i veliki broj aktivnih i poznatih nogometaša, a kao jedan od njegovih suradnika spominje se još jedan bivši talijanski reprezentativac Cristiano Doni.

Policijska operacija je trajala šest mjeseci, a vođena je u Cremoni, međutim nalozi za privođenje izdani su i u Rimu, Torinu, Napulju, Bologni, Anconi i Ferrari.

Signori je sredinom 90-tih godina bio kapetan Lazija, a tri sezone je bio najbolji strijelac Serie A. Igrao je i za Piacenzu, Trento, Foggiu, Sampdoriju, Bolognu, grčki Iraklis i mađarski Sopron. Za talijansku reprezentacije je upisao 45 nastupa i zabio 19 golova, a bio je član 'azzurra' koji su na SP-u 1994. godine u finalu izgubili od Brazila.