SENZACIONALAN REZULTAT

Šibenik sa 2:0 pobijedio Anorthosis na Cipru

15.07.2010 u 20:57

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika kreirali su senzaciju pobijedivši na Cipru domaći Anorthosis 2:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Europa lige. Golove za Šibenik postigli su Bloudek u 10. te Bačelić-Grgić iz najstrože kazne u 61. minuti

Anorthosis – Šibenik 0:2 (0:1)
Strijelci: 0:1 Bloudek (10), 0:2 Bačelić-Grgić (61'-11m)

Nakon što su u prvom kolu Europa lige preskočili maltešku Sliemu, Šibenčani su u drugom kolu naletjeli na ciparski Anorthosis, momčad koja je prije dvije godine igrala Ligu prvaka. Tada je ciparska momčad nokautirala Olympiacos i tako došla do nogometne elite.

U prvoj utakmici odigranoj na Cipru Šibenik je senzacionalno slavio protiv favoriziranog Anorthosisa sa 2:0 i tako mirno čeka uzvrat koji će vjerojatno biti igran na splitskom Poljudu.

Od samog otvaranja Šibenčani su krenuli dosta agilno, a predvodio ih je Jakoliš koji je bio konstantna prijetnja po obranu Anorthosisa. Već u devetoj minuti Šibenčani su zaprijetili, i to iz slobodnog udarca kada je tukao Jurčević. U nastavku, Šibenik dolazi u vodstvo. Nakon izvedenog kornera najbolje se u gužvi snašao Bloudek koji dovodi Šibenčane u vodstvo od 1:0.

Do kraja prvog dijela, gosti iz Šibenika, prvenstveno preko Jakoliša, imali su nekoliko prilika, no do promjene rezultata nije došlo. Domaćini su također znali zaprijetiti, no tomu je kumovala i gostujuća obrana koja je par puta 'zaplivala', ali domaći nogometaši nisu znali iskoristiti ponuđeno. Najveću priliku Anorthosis je imao u 34. minuti kada je Cafu pogodio vratnicu.

Nastavak je donio puno bolju igru Anorthosisa čiji su se igrači očito probudili iz letargije. Najviše problema šibenskoj obrani radio je Coto Pages, ali u jeku najjačih napada domaćina, Šibenik postiže i drugi pogodak. Igrala se 61. minuta kada je domaći golman Kozačik dobio povratnu loptu koju mu je oduzeo agilni Jakoliš. Igrač Šibenika je srušen u kaznenom prostoru, a Bačelić-Grgić bio je siguran realizator jedanaesterca. Vodstvo Šibenika 2:0 na Cipru, nitko nije mogao ni sanjati. Do kraja utakmice igrači ciparske momčadi nisu imali snage napraviti preokret te se tako Šibenik kući vraća pjevajući.

Očito da Šibenčanima odgovaraju gostujuće utakmice, jer su u prvom pretkolu kao domaćini protiv Sliene igrali bez pogodaka, da bi na Malti postigli tri, a sada na Cipru dva. Pa neka u uzvratu ne postignu gol, ali neka ga i ne prime.