EUROPSKA LIGA

Šibenik na Maltu, Cibalia u Belfast

21.06.2010 u 13:02

Bionic
Reading

Ždrijeb kvalifikacija za nogometnu Europsku ligu donio je prve protivnike hrvatskim predstavnicima Šibeniku i Cibaliji. Šibenčani kreću od prvog pretkola, Cibalia će im se pridružiti u drugom, a Hajduk je osigurao izravan plasman u treći od četiri kruga

Šibenčanima je ždrijeb namijenio oglede s malteškim Sliema Wanderersima. Prvi dvoboj odigrat će se na Šubićevcu 1. srpnja, a uzvrat je na Malti sedam dana kasnije. Sliema je sa 26 naslova i 20 osvojenih kupova najtrofejnija malteška momčad, ali već pet godina nisu bili među prva dva sastava lige, a posljednji europski uspjeh datira im iz 2003. godine kada su zbog gola u gostima izbacili Skonto iz Rige.

Prođu li u drugi krug, Šibenčane će čekati bolji iz dvoboja ciparskog Anarthosisa iz Famaguste i armenskog Banantsa. Termini tih dvoboja su 15. i 22 srpnja, a prvi dvoboj Šibenčani bi igrali na svom terenu.

Cibalia je imala sreće i izvukla je Clifftonville iz Belfasta. Imala je sreće obzirom da je to bio predzadnji par i postojala je velika mogućnost da izvuče najvećeg 'kapitalca u ovom rangu, pirejski Olympiacos. Sjevernoirski amateri su ipak nešto bolji izbor od grčke nogometne dinastije. Prvi dvoboj igra se 15. srpnja u Vinkovcima.