ZEC OPET PREBRZ

Šibenik lako s Rijekom, ispao Karlovac

27.10.2009 u 19:34

Bionic
Reading

Nakon trijumfa Slaven Belupa u Puli, četvrtinu finala hrvatskog nogometnog kupa osigurali su i Šibenik, Varteks, Osijek te Zagreb

U derbiju osmine finala Rijeka je bez pravog otpora pala na Šubićevcu. Šibenik je poveo već nakon pet minuta, a do poluvremena je susret bio odlučen. Zec je zabio dva gola, Fuštar dodao jedan, da bi dvije minute prije isteka dvoboja Makarin postavio konačnih 4:0. Šibenik je u sjajnoj formi, a pred momčadi Branka Karačića je domaći prvenstveni dvoboj s Karlovcem pa gostovanje kod Dinama.

Karlovčani, koji sjajno stoje u HNL-u, nisu uspjeli proći Varaždin. Varteks je poveo nakon udarca s bijele točke koji je realizirao kapetan 'bumbara' Mumlek, no nakon gola Štefančića na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom. Odluka je došla u 59. minuti kada je konačnih 2:1 postigao Mujanović.

Zagreb je dočekao Segestu i sa 3.1 izborio četvrtinu finala. U prvih 45 minuta nije bilo golova, 'pjesnici' su poveli u 55. minuti preko Krstanovića. Izjednačio je Džaferović, no Vugrinec i Piškor donijeli su slavlje nekolicini domaćih navijača.

Dvoboj Osijeka i Intera nakon prvih 90 minuta nije donio golove, a trenutak odluke došao je u jubilarnoj 100. minuti kada je Pranjić jedinim golom na susretu domaćinu osigurao prolazak.