MEDVEŠČAK PRED IZLAZOM

Šibenčanke na Baldekinu razbile Gran Canariju

08.01.2010 u 08:19

Bionic
Reading

Tijekom večeri odigrano je svih 16 utakmica prve nokaut faze košarkaškog Eurocupa. Hrvatska u toj fazi ima dvije ekipe, koje su nastupile s polovičnim uspjehom

U Šibenik je doputovala Gran Canarija, koja je u natjecanju po skupinama upisala šest pobjeda, no na Baldekinu je poražena 62:40. Šibenčanke su se nadale da mogu parirati Španjolkama, ali ovako uvjerljivu pobjedu nisu mogle niti sanjati.

Ključ pobjede ležao je u obrani koja je gošće limitirala na mizernih 27 posto šuta. Ključna je bila druga četvrtina u kojoj je Šibenik Jolly ostvario čak 18:3 i trasirao si put prema rezultatski uvjerljivoj pobjedi. Razlika je iznimno važna jer se igraju samo dvije utakmice.

Najefikasnija Šibenčanka bila je Neda Lokas sa 19 koševa (šut 5/7) i pet skokova, a Veselovski je dodala 11 koševa.

Iako se čini da je razlika golema, Šibenčanke prije uzvrata za sedam dana itekako imaju razloga za brigu. Ovo nije bilo pravo lice Gran Canarije, a to najbolje znaju košarkašice Medveščaka koje su u skupinama tamo stradale sa čak 95:46.

Medveščak je u Zagrebu, također u šesnaestini finala, dočekao Athinai. Grkinje su slavile s više nego uvjerljivih 80:54 i bez ikakvih briga čekaju uzvrat. Najefikasnija u domaćim redovima bila je Iva Badanjak sa 16 koševa.