DEBI PROTIV MALTEŽANA

Šibenčani čekaju povijesni europski gol

01.07.2010 u 18:25

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika pred oko 1.000 gledatelja igraju prvu povijesnu utakmicu u europskim kupovima. U Dugopolju su, jer Šubićevac nema licencu, u prvom pretkolu Europske lige dočekali maltešku Sliemu

KRAJ: 0:0

U 14. minuti Muzgat je prevario Bloudeka i ubacio, ali Tarik Cerić je otklonio prvu opasnu situaciju. Sedam minuta kasnije mladi Bačelić Grgić je dobio idealnu loptu na 11 metara ali lopta mu se saplela u nogama i nije bilo prave opasnosti. Do nove velike opasnosti ponovno je prošlo sedam minuta, a tada su najbolju situaciju stvorili gosti. Ipak, šut kapetana Wattsa ispod grede vadi vratar Blažević.

Obostrano se igra s puno pogrešaka, a dodatno situaciju otežava i mokar teren koji ubrzava loptu. Bloudek učestalo pokušava pucati iz daljine, zadnji pokušaj završio je u bloku Maltežana. U prvom poluvremenu Šibenik je imao blagu inicijativu, ali niti su gosti bezopasni niti su plavi uspjeli zabiti svoj prvi europski gol koji bi im otvorio vrata prolaza u drugo pretkolo.

Karačić tijekom pauze nije napravio niti jednu izmjenu, a zagrijavaju se Bulat, Božić i Elez. Dobro ubacivanje Husmanija u 50. minuti dolazi do Cerića, ali pristigli stoper iz Rijeke ne puca dobro. Pet minuta kasnije Bačelić Grgić opasno ubacuje, a lopta se od grede odbija iza gola. Medvid u 58. sjajno ubacuje, ali Fuštar iz izgledne pozicije ne postiže toliko očekivani gol. U 63. minuti ušlu su Elez i Božić umjesto Bačelić Grgića i Bloudeka.

Sliema je zadovoljna rezultatom i 20-ak minuta prije kraja dvoboja stavlja potpuni akcent na obranu svoga gola i prijete razvijanjem kontri. U 74. minuti bljesnula je jedna takva situacija i Sliema postiže vodeći gol, ali srećom suđeno je zaleđe. Pet minuta kasnije kombiniraju Fuštar i Božić, ali ključno dodavanje izvedeno je u nedozvoljenoj poziciji.

Dvoboj je ušao u sudačku nadoknadu i sve je jasnije da će Šibenčani priliku za prolaz morati tražiti u uzvratu. U posljednjoj minuti Fuštar je propustio najbolju priliku na utakmici, Fuštar je s pet metara glavom gađao ravno u protivničkog vratara. Nakon kornera Gusić bolje gađa glavom, ali lijepa parada zaključuje konačnih 0:0.