tužan kraj u londonu

Shrvani Usain Bolt dao je još jedno obećanje...

13.08.2017 u 08:37

Bionic
Reading

Štafetnom utrkom na 4 X 100 metara, i po mogućnosti zlatnom medaljom, trebala je okončati briljantna karijera najbrežg atletičara današnjice, Usaina Bolta

U subotu je završila još jedna velika sportska karijera. Najbolji sprinter i najbrži atletičar na svijetu, Usain Bolt pred londonskom je publikom trebao zlatom otići u mirovinu.

  • +5
Ozljeda Usaina Bolta u posljednjoj utrci karijere Izvor: Reuters / Autor: LUCY NICHOLSON

No, nažalost, njegova je karijera okončana ozljedom, zbog koje jamajčanska štafeta nije ni došla do cilja, samim time ni do plasmana.

Bolt je trčao zadnju dionicu u muškoj štafeti 4x100 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu, ali je nakon 20-tak metara osjetio bol i zatezanje, te pao na tartan stazu.

>> Tužan kraj za Usaina Bolta, posljednju utrku karijere nije ni završio

Britanci su uzeli zlato, Amerikanci srebro a Japanci broncu.

Naravno, sve je to djelovalo na Bolta, poznatog i kao zabavljača, koji ne odbija ni gledatelje ni novinare. Ali ovgo je puta bilo drugačije.

Otišao je u svalčionicu, a sjajni Jamajčanin nakon utrke oglasio se tek preko društvenih mreža.

Kako prenosi NBCSports, Bolt je na Snapchatu poručio da nije želio ovako završiti svoju karijeru, te da mu je žao što nije imao prilike oprostiti se od gledatelja na stadionu u Londonu.

'Ovo nije način na koji sam želio završiti prvenstvo...Ostavio sam sve što sam imao na stazi. Dao sam sve od sebe, kao i uvijek', rekao je Bolt, pa dodao:

'Žao mi je što nisam bio u mogućnosti pozdraviti se, ali u nedjelju ću doći i pozdraviti se sa svima'.

A mi se nadamo i da čestita našoj Sandri Perković koja večeras baca disk za novo svjetsko zlato.