IZ SPLITSKOG KUTA

Sharbini: Balakov je bolji trener od Jurčića

08.09.2011 u 15:28

Bionic
Reading

Subotnji derbi protiv Dinama iz splitskog kuta su najavila braća Sharbini koja u zadnje vrijeme igraju sve bolje u dresu Hajduka. Anas Sharbini je uvjeren u pobjedu nad ‘modrima’ jer, kaže, imaju boljeg trenera

Anas Sharbini kaže da svoje dobre igre u posljednjih nekoliko utakmica duguje treneru Balakovu, koji mu je pronašao novu poziciju, te vjeruje kako će pobijediti u derbiju jer je Balakov 'pročitao' igru Dinama.

Pobjedom u subotnjem derbiju Hajduk bi se vratio na svega dva boda zaostatka za Dinamom.

‘Pobjeda nam nosi ostanak u utrci za naslov prvaka. Napokon imamo pravog trenera, nećemo više gubiti bodove na malim utakmicama i zato nam je pobjeda u subotu jako važna’, kaže mlađi Sharbini i dodaje kako vjeruje u pobjedu i zbog toga jer je Balakov bolji trener od Jurčića.

‘Siguran sam da će naš trener spremiti dobru taktiku koja će nam otvoriti put do pobjede.'

Otkada je pomaknut s lijevog krila u sredinu, Anas se preporodio, a kad se tome doda i standardnost njegova brata Ahmada, nije ni čudo što opet uživa u nogometu.

‘Više volim igrati u sredini nego lijevo, dobro se osjećam bliže golu, bliže bratu i veznim igračima. Otkada sam promijenio poziciju počeo sam bolje igrati i nadam se da ću tako i nastaviti. S Ahmadom na terenu puno mi je lakše igrati, ali nije to zato jer mi je on brat, slično je bilo i s Đalovićem u Rijeci. On je takav tip igrača koji zna zadržati loptu i otvoriti prostor’, kaže mlađi Sharbini, koji respektira snagu Dinama.

‘Oni imaju kvalitetu, ali nije baš da su puno bolji od nas, uostalom, sve ćemo vidjeti za dva dana.’

Anas se dugo nije pojavljivao pred novinarima, no, kaže, nije bio ljut.

‘Normalno je da će mi publika kada igram dobro pljeskati i da će mi zviždati kada igram loše. To je tako, ako u subotu bude loše, opet ću u nedjelju ja biti glavni krivac’, svjestan je Anas, koji jako dobro poznaje svog Riječanina Ivana Bebeka, koji će u subotu na Poljudu dijeliti pravdu.

'Bebek je naš prijatelj, u Rijeci treniramo u istoj teretani i uvjeren sam da će pošteno suditi', završio je Anas.

Ahmad Sharbini preporodio se dolaskom bugarskog stručnjaka Krasimira Balakova na Poljud, no unatoč odličnim partijama u posljednje vrijeme, stariji brat Sharbini najavljuje kako može još i bolje, te priželjkuje gol u derbiju.

Braća Sharbini napokon igraju na razini forme koju su navijači Hajduka od njih očekivali još od dolaska na Poljud. Glavni su oslonac Hajdukova napada i glavna prijetnja Dinamu u subotnjem derbiju.

'Zadovoljan sam što napokon igram u kontinuitetu i što mi trener vjeruje. Dao sam dva gola, igram dobro, ali vjerujem da mogu još i puno bolje. Kakav mi je bio status prije trenera Balakova, sada sam i više nego zadovoljan. Balakov je sjajan čovjek i trener, mi koji smo svakog dana s njim znamo to jako dobro', kaže Ahmad, koji priznaje kako je Dinamo vrlo kvalitetna momčad, no unatoč tome vjeruje kako Hajduk može do pobjede.

'Svjesni smo kvalitete Dinama, koji ima vrhunske igrače, ali imamo ih i mi. A to bi nam, uz našu publiku i trenera, moralo biti dovoljno za pobjedu. Motiviraniji smo, još ako budemo agresivni i zabijemo rani gol, možemo do pobjede', tvrdi stariji Sharbini, koji je Dinamu zabijao u dresu Rijeke.

'Daj Bože da zabijem u subotu u dresu Hajduka. Znam da me čeka dvoboj sa Šimunićem ako bude igrao, nije tajna kako je on kvalitetan igrač, ali ja ću se potruditi da i on ima problema sa mnom', zaključio je Ahmad.