engleska liga

Sezona je tek započela, a iz Londona stižu loše vijesti vezane za 'vatrenog': Ozlijeđen je, u ovom trenutku nije dobro...

13.08.2022 u 08:14

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja u 2. kolu Premiershipa u nedjelju (14. kolovoza, 17.30 sati, Arenasport 1, MAXtv) igraju londonski derbi protiv Tottenhama. No, uoči derbija nije bilo dobrih vijesti o zdravstvenom stanju Matea Kovačića

Trebao je to biti obračun hrvatskih reprezentativaca, Matea Kovačića u redovima Chelseaja te Ivana Perišića koji je ovog ljeta kao slobodan igrač stigao u Tottenham. No, prvi ovosezonski londonski derbi ostat će, barem što se 'bluesa' tiče, bez hrvatskog 'štiha'.

Naime, trener Chelseaja Thomas Tuchel potvrdio je kako ne računa na Matea Kovačića koji ima ozbiljnih problema s ozljedom koljena.

'Da, Kovačić, koji je ozlijeđen neće igrati protiv Spursa u nedjelju', kazao je Tuchel te pojasnio:

'Na žalost, Mateo ima problema s koljenom... U ovom trenutku nije dobro te je liječnička služba odlučila produžiti vrijeme terapija. Kovačić za sada neće ni trenirati s momčadi, sve kako bi liječenje bilo što efikasnije.'

Podsjetimo, Kovačić već neko vrijeme ima problema s koljenom, a situacija se pogoršala po povratku Chelseaja s turneje po SAD-u. Naš je reprezentativac prvu utakmicu sezone protiv Evertona odgledao s klupe za pričuve, a sada je potvrđeno da se ipak radi o ozbiljnijoj ozljedi.

  • +6
Everton - Chelsea, 1. kolo Premiershipa, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: Andrew Yates

>> Engleska Premier liga na kanalima Arenasport!

Na kanalima Arenasport pratite prijenose svih 380 utakmica u sezoni jer sportskog uzbuđenja sigurno neće nedostajati. Više informacija OVDJE.

Nitko na Stamford Bridgeu za sada ne može reći kad će Kovačić ponovno zaigrati, no prema nekim informacijama čeka ga najmanje 14 dana stanke.

Težak je to udarac za Chelsea koji u nedjelju (14. kolovoza, 17.30 sati, Arenasport 1, MAXtv) pred svojim navijačima dočekuje Tottenham. Jedan je to od londonskih derbija, a 'bluesi' žele nastaviti prošlosezonsku dominaciju nad 'spursima'. Naime, u prošloj su sezoni Chelsea i Tottenham igrali četiri puta, u prvenstvu i Liga kupu. U sve četiri utakmice slavio je Chelsea, zabili su 'bluesi' osam golova, a nisu primili niti jedan!