rat u unitedu

Sezona je tek počela, a Paul Pogba čini sve kako bi natjerao Mourinha da ga proda

12.08.2018 u 14:35

Bionic
Reading

Manchester United u petak je u 1. kolu engleskog prvenstva na Old Traffordu svladao Leicester 2:1, a Paul Pogba je na teren istrčao s kapetanskom trakom na ruci. Bio je to pokušaj Josea Mourinha da francuskog reprezentativca malo primiri nakon što je za njega stigla ponuda Barcelone. Pogba je šuti samo jedan dan...

Nije tajna da se Paul Pogba i Jose Mourinho 'gledaju preko nišana'. Jednostavno je dojam da si 'nisu kliknuli', iako to niti jedan od njih ne želi javno priznati.

Mourinho mora trpjeti jer Pogbu je preoteo Juventusu i platio ga čak 105 milijuna eura, a od Francuza se - budimo realni - očekivalo puno više. Dio krivnje da Pogba nije dao sve najbolje od sebe zasigurno leži i u Mourinhovoj defenzivnoj taktici i apsolutnoj destrukciji igre. Realno, nije Pogba nikakav kreativac, dapače, ali ipak bolje funkcionira u momčadi koja voli napasti.

A onda je prošlog tjedna Barcelona poslala na Old Trafford ponudu - 50 milijuna eura i dva svoja igrača za Pogbu! Kako je u Engleskoj prijelazni rok već bio pred završetkom (barem što se dovođenja igrača tiče!), iz Uniteda su s podsmjehom odbili. I bili su u pravu jer Pogba vrijedi puno više, pogotovo kad u momčadi nemaš igrača njegova kalibra, a ne možeš ga više ni kupiti. Ali, Paul Pogba je nezadovoljan i pod svaku cijenu želi otići iz Manchestera.

Potvrdile su to i njegove izjave dan nakon susreta s Leicesterom.

'Ako niste sretni, ne možete dati ono najbolje od sebe', rekao je razočarani Pogba engleskim medijima. Primiriti ga nije mogla ni činjenica da je dobio kapetansku traku Uniteda, ogromna je to čast, što god vi mislili o tome.

'Ja sam isti, znači očito je razlika u momčadi', nastavio je Francuz te dodao:

  • +17
Francuski nogometaš Paul Pogba Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'I dalje uživam u nogometu, ali kao što sam rekao, kad ste komforni i puni samopouzdanja, kad ste posloženi u glavi, onda je sve lakše. A ovako...'

Za kraj, iako novinari oko njega nisu insistirali, Paul Pogba je pomalo ispod glasa poslao jasnu poruku Joseu Mourinhu i čelnicima Uniteda.

'Postoje stvari koje bih želio reći, ali ne smijem... Kaznit će me!', znakovito je završio Paul Pogba.

Dojam je kako je razlaz sve bliže jer najgora je stvar imati konstantno nezadovoljnog igrača u svlačionici. Takav može razoriti sve, no u Unitedu se baš i nema što za razoriti. Čeka se Mourinhov odgovor, a taj tek ne zna za taktičnost. Barem ne u medijima...