španjolska liga

Sevilla je u zoni ispadanja, ali Ivan Rakitić je uoči velikog gradskog derbija s Betisom optimističan

05.11.2022 u 15:32

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, čija se Sevilla nalazi u zoni ispadanja iz prve španjolske lige, rekao je da bi se stvari mogle promijeniti nakon nedjeljnog gradskog derbija s Betisom

'Moramo sve napraviti kako bi nedjelja bio dan nakon kojeg će se sve promijeniti. Na nama igračima je da pokažemo obraz', izjavio je 34-godišnji Ivan Rakitić za radijsku postaju Radio Marca.

'U ovom derbiju ćemo se boriti jače nego ikada', poručio je Rakitić u najavi velikog gradskog derbija između njegove Seville i Betisa.

Sevilla, koja je prošlu sezone bila četvrta, iznenađujuće se nalazi na 18. mjestu od 20 klubova španjolske lige zbog čega je prošli mjesec smijenjen trener Julen Lopetegui. Betis se nalazi na četvrtom mjestu s istim brojem bodova kao trećeplasirani Atletico Madrid.

'Potrebne su nam utakmice, bodovi, pobjede, dobar osjećaj…Situacija je jasna, nema se što za analizirati ili pričati', rekao je Sevillin kapetan Rakitić. Njegova momčad je poražena u posljednje tri utakmice.

  • +17
Real Madrid - Sevilla (11. kolo LaLige) Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Sevilla je u srijedu izgubila 3:1 na gostovanju kod Manchester Citija te ispala iz skupine Lige prvaka. Put će nastaviti u Europskoj ligi. Prethodno je izgubila u španjolskom prvenstvu 1:0 od Rayo Vallecana te 3:1 od Real Madrida.

'Moramo biti izuzetno samokritični. Naše pogreške više nisu male, nego velike. To nisu pogreške koje radimo pod pritiskom protivnika i to je žalosno', izjavio je Rakitić.

Rekao je da ne smiju poklanjati ili napucavati lopte prema naprijed samo zato što se s druge strane nalaze momčadi poput Manchester Cityja. Sevilla se u toj utakmici imala loptu svega 38 posto vremena u svom posjedu.

'Moramo sada skupiti glave i u napadu stvarati šanse. Držati loptu u svom posjedu', rekao je Rakitić iza kojega je ukupno 260 nastupa za Sevillu. Ove sezone je odigrao 15 utakmica pri čemu je jednom asistirao.

  • +12
Sevilla - Valencia, španjolska liga, 18.10.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sevilla nakon dugo vremena ne odlazi u goste susjedu Betisu kao favorit.

'Bez brige, u svlačionici svi savršeno znaju što je derbi. Svatko zna koliko je bitan taj susret', rekao je Rakitić i zaključio:

'Ja se sa svojom momčadi pripremam na najbolji mogući način. Želimo konačno krenuti prema naprijed.'

Utakmica između Betisa i Seville igra se u nedjelju od 21 sat.

Standings provided by Sofascore