ukrajinska legenda

Ševčenko uoči utakmice nahvalio Hrvatsku i poručio: Očekujem samo pobjedu

09.10.2017 u 09:52

Bionic
Reading

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko najavio je odlučujuću utakmicu kvalifikacija za SP 2018. između koju njegova momčad večeras u Kijevu igra protiv Hrvatske (ponedjeljak, 9. listopada, 20.45 sati)

'Jako cijenim hrvatsku reprezentaciju, imate snažnu momčad. I mi i Hrvatska igrat ćemo na pobjedu, mi smo spremni, idemo po tri boda. Nadam se da će utakmica proći mirno, bez izgreda. Očekujem veliku podršku naših navijača', rekao je legendarni napadač koji se sjajno snašao u izborničkoj ulozi i nastavio:

'Hrvatska ima nekoliko vrhunskih nogometaša poput Modrića, Mandžukića... Ali ponavljam, očekujem samo našu pobjedu. Za nas je ova utakmica kao finale.'

  • +16
Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Kijevu se i u ponedjeljak navečer očekuje kiša koja već nekoliko dana pada u glavnom ukrajinskom gradu.

'Mi smo igrali na jako teškom terenu protiv Kosova u Albaniji, ali uspjeli smo se odmoriti. Kiša? Bez obzira na kišu, teren na Olimpijskom stadionu je u odličnom stanju, izdržat će. Uvjeti će biti isti i za Ukrajinu i za Hrvatsku', razmišlja Ševčenko koji nije želio komentirati smjenu na hrvatskoj klupi uoči ovog susreta:

'Mislim da će promjena izbornika dodatno motivirati vaše igrače. Vi imate sjajne igrače...'

Na pitanje o bivšem hrvatskom kapetanu Dariju Srni i njegovim problemima s optužbom za doping Andrij Ševčenko dao je svoje viđenje.

'Žao mi je zbog Srnine neugodne situacije. Želim mu sve najbolje, da riješi taj problem. On je veliki profesionalac. Želim mu da dokaže da je nevin.'

Ševa za utakmicu s Hrvatskom ne može računati na kartonirane igrače, napadača Artema Kraveca i stopera Ivana Ordeca, a utakmicu je najavio Andrij Jarmolenko:

'Veselim se punom stadionu, prednost je što odlučujuću utakmicu igramo kod kuće. Meni je svejedno gdje ću igrati, u vezi ili napadu, bitno je samo da pobijedimo. Hrvati igraju u top klubovima, to najbolje govori o vašoj snazi, ali i mi vjerujemo u svoju klasu.'