ZAVJET

Sestre Zaninović hodočastile od Splita do Sinja

14.08.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Osvajačica brončane medalje u taekwondou na Olimpijskim igrama u Londonu Lucija Zaninović i njena sestra Ana na konferenciji za novinare u Splitu izjavile su kako su zadovoljne svojim nastupom na Igrama

One su se i zahvalile svima koji su im pomagali u dosadašnjoj karijeri u kojoj, kako su rekle, nije bilo lako ostvarivati uspjehe.

'Željela sam medalju na Olimpijskim igrama više nego išta i zadovoljna sam što sam je osvojila', rekla je Lucija Zaninović.

Njezina sestra Ana, koja je aktualna svjetska prvakinja, rekla je kako nije nezadovoljna što nije osvojila medalju u Londonu.

'Ovaj puta nije išlo, ali ja ću se vratiti sa novim uspjesima', istaknula je Ana.

Toni Tomas, trener sestara Zaninović, je izjavio kako je očekivao više uspjeha na OI u Londonu, ali da je presretan što je Lucija osvojila brončanu medalju.

'Taekwondo je 19. sport u Splitu koji je osvojio olimpijsku medalju, a sestre Zaninović su prve blizanke u povijesti Hrvatske koje su sudjelovale na Olimpijskim igrama', naglasio je Tomas.

Dodao je kako je Lucija Zaninović prva u povijesti u Split donijela olimpijsku medalju u borilačkim sportovima.

Za sestre Zaninović u utroak je u njihovu matičnom klubu 'Marjan' u splitskoj četvrti Blatine organiziran svečani doček.

'Po sinoćnjem povratku u Split sestre Zaninović sa svojim trenerom najprije su pješice 35 kilometara hodočastile od Splita do Sinja, jer su se zavjetovali prije OI da će to učiniti, kao vjerski čin, ukoliko osvoje medalju u Londonu,' rekao je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Sandro Deak.

Pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županiije Zdravko Omrčen je izvijestio kako će županija osvajačicu brončane olimpijske medalje Luciju Zaninović nagraditi sa 40.000 kuna.

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov je istaknuo kako se sestre Zaninović mogu svrstati u elitu hrvatskih sportaša, skupa sa Blankom Vlašić, Ivicom i Janicom Kostelić i Goranom Ivaniševićem.

Na svečanom je prijemu savjetnik za sport splitskog gradonačelnika Ivica Veštić poklonio se sestrama Zaninović, rekavši 'klanjam vam se za sve što ste napravile'.