BEZ FILIPA UDEA

Šest hrvatskih gimnastičara na SP-u

12.10.2009 u 14:34

Bionic
Reading

U utorak u Londonu počinje 41. Svjetsko prvenstvo u gimnastici na kojem će hrvatske boje braniti šestero natjecatelja - Robert Seligman, Tomislav Marković, Marko Brez i Marijo Možnik u muškoj, te Tina Erceg i Ružica Buzov u ženskoj konkurenciji

Nažalost, u londonskoj O2 Areni neće nastupiti ozlijeđeni Filip Ude, vlasnik srebrne medalje s OI u Pekingu.

U Londonu se najviše očekuje od Roberta Seligmana koji je kandidat za pojedinačno finale u disciplini konj s hvataljkama. Premda je sezonu počeo dosta kasno zbog ozljede šake u zadnje vrijeme podiže formu tako da možemo očekivati dobru izvedbu sa startnom ocjenom 6.3 što bi ako ne bude velikih grešaka trebalo biti dosta za finale.

Tomislav Marković će nastupiti u disciplina parter. Prije dva tjedna pobijedio na turniru Svjetskog kupa u Dohi. Bez obzira na rezultat iz Dohe ocjena koju je tamo dobio 15.275 neće biti dostatna za ulazak u finale među 8 najboljih. Polazna ocjena mu je 6.2 tako da će za finale sve doskoke morati izvesti još sigurnije nego u Dohi.

Marijo Možnik će nastupiti u disciplina preča. Naš gimnastičar sa najvišom startnom ocjenom 6.9, ali i sa najviše problema na treninzima. Nešto slično kao i Marković za finale na preči biti će potrebno preko 15.500 što Marijo još nikada nije postigao na službenom natjecanju.

Marko Brez će nastupiti u višeboju, a u konkurenciji 90 najboljih višebojaca svijeta za finale među 24 najbolja biti će potrebno oko 86 bodova. Marko nikada nije toliko skupio, ali ako bude imao svoj dan i natjecanje dobro otvori sa prvom spravom može biti vrlo blizu finala.

Kod djevojaka najviše se očekuje od Tine Erceg koju očekuju nastupi na gredi i parteru. Tina je u vrlo dobroj formi i u zadnje vrijeme sigurno i bez kikseva odrađuje svoje vježbe.

Ružica Buzov će nastupiti u višeboju. Biti će to njezino prvo veliko natjecanje u karijeri mlade Splićanke bez pretenzija na rezultat.

RASPORED NATJECANJA:

13. 10. - kvalifikacije muški
14. 10. - kvalifikacije žene
15. 10. - finale višeboja muški
16. 10. - finale višeboja žene
17. 10. - finale (parter, konj s hvataljkama, karike - MUŠKI) i (preskok, dvovisinske ruče - ŽENE)
18. 10. - finale (preskok, ruče, preča - MUŠKI) i (greda, parter - ŽENE)