PRVA MEČ LOPTA

Šerif je slabiji - ali je i Dinamo

01.08.2012 u 10:00

Bionic
Reading

U buntovnoj moldavskoj pokrajini Transnistriji Dinamo će odigrati prvi dvoboj treće kvalifikacijske runde Lige prvaka protiv domaćeg Šerifa

Ante Čačić je poveo svoju uspavanu momčad prema stadionu u Moldaviji koji im je vrlo poznat. Igrali su na njemu prije dvije godine i, unatoč pozitivnih 1:1, ispali u uzvratu u Zagrebu.

Stadion i atmosfera itekako su poznati hrvatskom prvaku, ali protivnik baš i nije. Naime, trener Moldavaca Milanović potpuno je ispremiješao sastav i od momčadi koja je prije dvije godine izbacila Dinamo ostale su samo mrvice te je u njoj samo bugarski vratar Stojanov. I logika i neke informacije kažu da je Šerif slabiji nego 2010.

Ali i Dinamo je slabiji. Iako od tada do danas nije otišao nijedan stožerni igrač, Dinamo se početkom ove sezone muči kao Sizif i uopće ne ulijeva povjerenje. Najozbiljniji pojedinac (uz Kelavu) u momčadi, Milan Badelj, na odlasku je, a trener Čačić ne ostavlja dojam stratega koji zna što želi i kako do toga doći. Dinamo u sučevim nadoknadama ispire gorke europske okuse i 'šepa' kroz MAXtv Prvu ligu. Atmosfera oko kluba je očajna, uprava stavlja dodatni pritisak u vidu kataklizmičkih financijskih projekcija za slučaj ispadanja... Igračima je najteže, a forma ih nimalo ne služi.

Rasprava na tribini.hr

Može li Šerif s potpuno 'pretumbanom' momčadi ponovno biti koban za plave? Kako procjenjujete Dinamove izglede za novi ulazak u Ligu prvaka? Više na tribina.hr

'Pred nama su dvije utakmice u kojima možemo ispuniti osnovni cilj - plasman u skupine Europske lige. Momčad je u dobrom raspoloženju nakon dvije pobjede, a čini mi se i da je Šerif nešto slabiji suparnik od Ludogoreca', analizira Čačić uoči puta u Moldaviju.

Vjerojatno najpozitivnija figura dosadašnjeg dijela sezone Milan Badelj dodaje:

'Malo me zateže tetiva, ali ovakve utakmice se ne propuštaju. Nije Šerif bez razloga još u Europi i zaslužuje poštovanje, ali mi smo bolji i želimo obaviti što veći dio posla uoči uzvrata na Maksimiru', kaže Badelj i sve nekako podsjeća na odlazak u Bugarsku u kojoj je Dinamo jedva izvukao kožu.

Dvoboj je na rasporedu u 19 sati po našem vremenu.