tužan završetak

Sergio Aguero doznao je najgoru moguću vijest; njegovo je zdravstveno stanje toliko loše da mora prekinuti karijeru

12.11.2021 u 12:52

Bionic
Reading

Krajem listopada Sergio Aguero (33) se na utakmici Barcelone i Alavesa požalio na bolove u prsima. Liječnici Barcelone odmah su reagirali, argentinski je napadač napustio teren i odmah je poslan na detaljne pretrage. A nalazi nisu nimalo ohrabrujući...

Prve su informacije bile kako Sergio Aguero (33) ima problema sa srcem, dijagnosticirana mu je aritmija, a iz Barcelone su objavili kako će sjajni argentinski napadač pauzirati najmanje tri mjeseca.

'Sergio Aguero neće biti u momčadi iduća tri mjeseca. U tom razdoblju bit će u procesu rehabilitacije koja će potom pokazati točno vrijeme njegovog povratka nogometu', objavljeno je tada iz Barcelone.

Svi su se nadali kako su Aguerovi problemi tek prolazni, no sada španjolski mediji bliski Barceloni tvrde kako Argentinac zbog lošeg zdravstvenog stanja mora prekinuti karijeru!

A tek je ovog ljeta stigao u Barcelonu, nadao se da će zaigrati uz prijatelja i kuma Lea Messija, no želja mu se nije ispunila. Aguero je karijeru započeo u Independienteu, a u Europi igrao za Atletico Madrid i Manchester City. S Madriđanima je osvajao Europsku ligu i UEFA Superkup, dok je s Cityjem osvojio čak pet naslova prvaka u Engleskoj, te je igrao finale Lige prvaka. Za City je ukupno nastupao deset sezona, odigrao je 390 utakmica i zabio 260 golova! Najveći uspjeh s Argentinom mu je osvajanje Copa Americe 2021. godine i finale Svjetskog prvenstva 2014. godine.

No, sada je Catalunya Radio objavio da Aguero ozbiljno razmišlja o odlasku u mirovinu zbog utvrđene srčane aritmije koja je puno ozbiljnija nego što se isprva mislilo. Izvori bliski Barceloni i samom igraču navode kako je njegovo zdravstveno stanje izuzetno komplicirano te da se s takvim problemom ne bi smio baviti profesionalnim sportom.