POJAČANJE IZ MIAMI HEATA

Senzacionalno: U Cibonu dolazi NBA centar koji želi igrati i za Hrvatsku!

15.08.2012 u 15:41

Bionic
Reading

U potrazi za centrom novi Cibonin trener uspio je iz SAD-a u klub dovesti budućeg NBA centra Justina Hamiltona, igrača visokog 213 cm koji, uz američko, ima i hrvatsko državljanstvo

Naime, Justinova majka – inače bivša uspješna odbojkašica sveučilišta BYU – podrijetlom je Hrvatica, a da je novi centar Cibone rođen za sport, govori i podatak da je njegov otac za BYU igrao američki nogomet. Nakon uspješne karijere bavio se i hrvanjem, gdje je bio poprilično uspješan.

Prošlu sezonu 22-godišnji Hamilton proveo je na sveučilištu Louisiana State, a prije toga je bio na Iowa Stateu (2008–2010). Riječ je o centru mekane ruke koji je prošle sezone na LSU imao prosjek od 13 koševa i 7 skokova.

Na nedavno održanom NBA draftu Hamilton je izabran kao 45. pick ukupno (Philadelphia 76ers), ali su ubrzo nakon toga prava na njega otkupili aktualni prvaci Miami Heat.

'Hamilton je potpisao ugovor, a o kakvom je igraču riječ, vidjet će se vrlo brzo na terenu', kratko je za tportal.hr kazao Mršić.

Budući da Hamilton ima dvojno državljanstvo (američko i hrvatsko), u Ciboni će igrati kao 'domaći' igrač, što znači da uz njega trener Mršić u Ligi za prvaka na parketu može imati i dva američka igrača. No ono što je još značajnije jest podatak da Hamilton želi igrati za reprezentaciju Hrvatske, za domovinu svoje majke, a nakon što ga upoznaju, navijači Cibone ubrzo će shvatiti da je riječ o vrlo kvalitetnom igraču.

'Otići ću i napraviti sve što treba, samo želim pobjeđivati. Mogu igrati ispod koša, mogu se izvlačiti izvan reketa. Napravit ću sve što treba', nedavno je kazao Hamilton za američke medije kada se počlo govoriti o tome da bi umjesto u Miami trebao otići u Europu na sezonu, dvije kako bi dodatno očvrsnuo i stekao iskustva.

U nedostatku centara ovakav igrač - koji je bio vrlo blizu potpisa za španjolski Estudiantes - svakako bi bio pojačanje izborniku Hrvatske Jasminu Repeši

Uostalom, pogledajte u prilogu video ovog 213 cm snažnog centra mekane ruke, koji svojom igrom i građom neodoljivo podsjeća na proslavljenog hrvatskog košarkaša - Dina Rađu