bomba iz torina

Senzacionalno pojačanje Juventusa; doveli su Ronalda, ali i vratili legendu svjetskog nogometa

17.07.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo sljedeće tri sezone će nositi dres 'stare dame', najveći je to transfer na samom startu ljetnog prijelaznog roka, no u Juventusu tu nisu stali. Svoje su redove pojačali još jednim zvučnim imenom koje jamči kako se u Torinu stvara mega-momčad...

Talijanski mediji bliski Juventusu doslovno likuju. 'Stara dama' nedodirljiva je u Italiji, osvojio je Juve sedam naslova prvaka u nizu, a s najnovijim pojačanjima samo će nastaviti dominaciju u Serie A.

Kao najveća transfer-bomba u Juventus je stigao Cristiano Ronaldo, senzacionalniji transfer od ovog teško da će se dogoditi u ljetnom prijelaznom roku, no u Torinu nisu stali na tome. Dapače, krenuli su i u pojačavanje 'organizacijskog' dijela kluba te je objavljeno kako se u redove 'stare dame' vraća još jedna legenda.

Dakle, Zinedine Zidane trebao bi uskoro postati savjetnik sportskog direktora Fabia Paraticija, a u dogledno vrijeme bi - nagađaju talijanski mediji - trebao preuzeti i klupu Juventusa! I tako, samo mjesec dana nakon šokantne odluke da napusti mjesto trenera Real Madrida s kojim je osvojio tri Lige prvaka u nizu, Zidane se vraća u Torino. U Juventusu je proveo pet sezona kao igrač (1996. do 2001.), osvojio je dva naslova prvaka Italije, Intertoto kup, UEFA Superkup... Nakon toga je otišao u Real Madrid kojeg je više nego uspješno vodio prošle dvije sezone.

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Čini se kako je ovo tek prvi korak u namjeri čelnika kluba da Zidane zasjedne na mjesto trenera. Jasno je da aktualnog stratega 'stare dame' Massimiliana Allegrija nitko ne želi smijeniti, pa je realno da Zidane kroz sezonu ili dvije 'iz drugog plana' posloži momčad koju će kasnije i preuzeti...

  • +13
Zinedine Zidane Izvor: Profimedia / Autor: N. N.