KVALIFIKACIJE U MAĐARSKOJ

Senzacionalni George Russell ugrabio prvi 'pole position' u karijeri ispred oba bolida Ferrarija; katastrofa Red Bullovih vozača!

30.07.2022 u 17:21

Bionic
Reading

U kvalifikacijama VN Mađarske, 13. utrke prvenstva Formule, najbrži je bio britanski vozač George Russell u bolidu Mercedesa

Mladi Britanac po prvi je puta u karijeri osvojio 'pole position, i to iz 74. pokušaja. Bilo je to malo iznenađenje, jer su na treninzima dominirali Ferrariji, ali je vozač Mercedesa na kraju imao najbolje vrijeme – 1:17.377.

Iza njega su se smjestili crveni bolidi, Carlos Sainz je bio drugi (+0.044), a Charlec Leclerc treći (+0.190). Iz drugog startnog reda starta će i Lando Norris iz McLarena (+0.392).

Najugodnije iznenađenje kvalifikacija bili su vozači Alpinea, peti Esteban Ocon i šesti Fernando Alonso, a iza njih dolazi sedmerostruki prvak u Mercedesu Lewis Hamilton.

Pitate se gdje su Red Bullovi? Oni se nisu proslavili, Max Verstappen završio je tek kao deseti, a mjesto iza bio mu je momčadski kolega Sergio Perez.

'Jučer nam je vjerojatno bio najgori petak u sezoni. A danas pogledao sam na ekran i vidio pole position, bilo je nevjerojatno. Moramo shvatiti odakle je to došlo, općenito imamo dobar tempo utrke i apsolutno to moramo zadržati', rekao je Russell.

'Danas sam osjećao da imam tempo za pole, ali čestitam Georgeu, mora da je odvezao sjajan krug. Imamo tempo, upravljanje gumama će igrati veliku ulogu, a Mercedesov tempo utrke je nepoznanica. Mislim da će to biti uzbudljiva utrka', izjavio je Sainz.

'Mučio sam se s gumama. Siguran sam da imamo ritma pa sam siguran da ćemo imati bolju nedjelju', dodao je Leclerc.

U ukupnom poretku nakon 12 utrka vodi Verstappen s 233 boda, Leclerc je drugi sa 170, dok je Peres treći sa 163 boda.

Utrka za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedjelju od 15 sati.