šaka sa srednjaka

Senzacionalna najava; legendarni hrvatski boksač vraća se u ring uz jasnu poruku: Mike Tyson, tu sam, čekam te...

29.03.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Svega smo se naslušali i nagledali posljednjih godina, sve je više veterana koji se vraćaju iz zaslužene sportske mirovine kako bi oživjeli uspomene iz najboljih dana. Tako je sada i Željko Mavrović (52) objavio da intenzivno trenira te razmišlja o povratku u ring. Šaka sa srednjaka ima veliku želju, ući u ring s jednim od najvećih svih vremena, koji se nedavno također vratio

Željko Mavrović (52), legendarni hrvatski boksač, zastrašujuća Šaka sa Srednjaka, potvrdio je kako već deset mjeseci intenzivno trenira jer se sprema ponovno ući u ring! Da, popularni Irokez, koji je godinama bio strah i trepet svjetskih ringova, a 1998. godine se protiv Lennoxa Lewisa borio za titulu svjetskog teškaškog prvaka po WBC federaciji, vraća se!

'S 52. godine sam u punom treningu koji je za ne vjerovati. I meni samome, ali i onima oko mene', rekao je Željko Mavrović u razgovoru za RTL pa progovorio o povratničkom meču koji je odradio Mike Tyson (54):

'Dobro je to izgledalo, ali ja vjerujem da može još bolje. A ja osobno vjerujem da mogu bolje od njega.'

Istina, Tyson je povratnički meč protiv Roya Jonesa Juniora odradio po 'prilagođenim pravilima'. Šaku sa Srednjaka Iron Mike nije impresionirao...

'Ma ta mi je njegova borba bila čak i smiješna, osam puta po dvije minute, ja sam spreman za 15 puta po tri minute!', uvjeren je legendarni hrvatski boksač poznat pod nadimcima Irokez ili Šaka sa Srednjaka. Spreman je za sraz s nekim od boraca iz svoje generacije:

'Meč s Evanderom Holyfieldom mi je izmakao za dlaku, Tysona sam htio kad je drugi put izlazio iz zatvora, nisu mi ga dali jer sam mu u tom trenutku bio previše zahtjevan protivnik. Ali, dio sam te generacije...'

Mavrovića nisu impresionirali ni neki aktualni teškaši, tvrdi da bi s pojedinima mogao bez problema u ring.

'Kad gledam, recimo, Toma Schwarza (njemački teškaš, dvostruko mlađi od Mavrovića, op.a.), ja takvog čovjeka mogu dobiti i danas. Puno prije isteka zadnje runde', uvjerena je naša boksačka legenda.

Priznao je Mavrović već odavno kako je odustao od makrobiotičke prehrane, zbog koje je - vrlo vjerojatno - i izgubio meč za svjetsku teškašku titulu od Lennoxa Lewisa.

'Jedem sve i osjećam se sjajno!', optimistično poručuje Željko Mavrović koji je na kraju razgovora za RTL poslao jasnu poruku. Adresa? Mike Tyson!

'Mike, tu sam, spreman sam i mogu boksati bolje od onih koje si odabrao. Tu sam, čekam te!'