iznenađenje u nottinghamu

Senzacionalna Donna Vekić šokirala Britance i 'ukrala' titulu!

18.06.2017 u 19:06

Bionic
Reading

Donna Vekić u dramatičnom je finalu turnira u Nottinghamu svladala osmu tenisačicu svijeta Johannu Kontu i osvojila svoju drugu titulu WTA razini u karijeri...

Mlada 20-godišnja osječka tenisačica prethodnih je godina bila pod kritikama zbog slabašnih rezultata koji su ju izbacili iz kruga najboljih igračica svijeta, no u posljednje vrijeme pronašla je svoju igru i to je došlo na naplatu ove nedjelje.

  • +3
Donna Vekić osvojila Nottingham Izvor: Reuters / Autor: Jason Cairnduff

Donna Vekić ušla je u finale WTA turnira u Nottinghamu nakon velike borbe protiv Šafarove u subotu, no imala je snage za još jednu junačku pobjedu i to protiv domaće heroine Johanne Konte, osme tenisačice svijeta.

Publika u Nottinghamu bila je uvjerena u pobjedu Britanke nakon uvjerljivih 6:2 u prvom setu, no uslijedio je preokret. Donna se dobro držala u drugom i zatim u 13. igri rezultatom 7:3 izborila odlučujući set.

U trećem setu Vekić je napravila rani 'break', no Konta je uzvratila, da bi naša tenisačica kod 5:5 opet oduzela servis protivnici i zatim spasila 'break' priliku na svoj i privela posao kraju.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i prva pobjeda naše tenisačice.

Donna koja je uoči Nottinghama bila 70. igračica svijeta na titulu je čekala pune tri godine, još od Kuala Lumpura, no ova pobjeda jedna je od najvećih u njezinoj karijeri, a naslov u Nottinghamu protiv Konte sigurno vrijedi više od onog u Maleziji...

WTA Nottigham, finale:

Vekić – Konta 2:6 7:6(3) 7:5