GRAND PRIX RIM

Senzacionalna Bruna Duvančić! Tek joj je 17 godina, a na putu do velikog srebra srušila je dvostruku olimpijsku pobjednicu, Srpkinju Tijanu Bogdanović

06.06.2022 u 13:05

Bionic
Reading

Na svom prvom grand prix turniru u Rimu hrvatska tekvondašica Bruna Duvančić osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 49 kilograma i tako Hrvatskoj donijela jedino postolje

Na svom prvom grand prix turniru u Rimu hrvatska tekvondašica Bruna Duvančić osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 49 kilograma i tako Hrvatskoj donijela jedino postolje.

Bruna Duvančić na putu do finala slavila protiv Marokanke Sahib, u osmini finala je bila bolja od Srpkinje Tijane Bogdanović, dvostruke osvajačice olimpijskih medalja iz Rija i Tokija, u četvrtfinalu je Bruna uzvratila Izraelki Semberg za poraz u polufinalu Europskog prvenstva ove godine da bi u polufinalu mlada Duvančić bila bolja i od Meksikanke Souze. U finalnoj borbi zaustavila ju je tek Španjolka Cerezo, olimpijska viceprvakinja iz Tokija.

Bruna je tako u mjesec dana osvojila europsku broncu i grand prix srebro te bi od sljedećeg mjeseca trebala postati olimpijski kandidat za Igre u Parizu.

Fenomenalno ostvarenje napravila je još jednom mlada sedamnaestogodišnja članica splitskog Marjana Bruna Duvančić. Grand prix u Rimu je turnir kategorije G6 i u tekvondou predstavlja isto što u tenisu četiri grand slama, na turnir dolaze samo 32 pozvana sportaša po svakoj olimpijskoj kategoriji i konkurencija je strahovito jaka.

Primjera radi, u Rimu je u kategoriji do 49 kilograma bila i europska prvakinja Lena Stojković iz kategorije do 46 kilograma, i osvajačice najvećih svjetskih medalja iz 49 kilograma te iz 53 kilograma.