MATEJ MAMIĆ POTVRDIO

Nakon skandala koji je uzdrmao SAD Cedeviti ponuđene buduće NBA zvijezde!

06.12.2017 u 11:16

Bionic
Reading

Nakon skandala koji je potresao SAD otac tri nadarena košarkaša LaVar Ball odlučio se za radikalan potez i svojim sinovima preko menadžera traži klub u Europi koji ima najbolje uvjete za rad. Najstariji sin Lonzo Ball već igra u NBA ligi za Los Angeles Lakerse, koji su ga izabrali kao drugog na draftu, a sada se otac posvetio dvojici mlađih sinova

Sve je počelo kada je srednji sin, 19-godišnji LiAngelo sa svojim sveučilištem, UCLA-om, putovao na košarkašku utakmicu u Kinu. Umjesto da uživa u turističkim atrakcijama, LiAngelo se upustio u krađu skupocjenih sunčanih naočala u dućanu Louis Vuitton, zbog čega je uz dva suigrača ubrzo uhićen i prijetila mu je kazna i do deset godina zatvora. No predsjednik SAD Donald Trump osobno se zauzeo za to da se tri mladića puste iz zatvora. Nakon toga uslijedio je novi šok jer je nadareni LiAngelo Ball suspendiran ili u prijevodu izbačen iz košarkaške momčadi sveučilišta, što je njegova oca jako naljutilo.

Stoga je njegov otac odmah odlučio ispisati sina sa sveučilišta i pronaći mu novi klub kako bi ga pripremio za NBA draft. Prvi izbor je Europa i to klub u kojem se najbolje radi s mladim košarkašima...

'Pripremit ću ga za NBA draft puno bolje nego će UCLA to ikada moći', najnovija je izjava tate LaVara, a dodao je kako mu ne pada na pamet upisati sina na neko drugo sveučilište koje bi pokazalo interes.

Otac je sve podredio sinovima i tome da uspiju u NBA ligi, stoga je odmah preko menadžera odlučio pronaći najbolju opciju. Jedna od njih je i hrvatski prvak Cedevita - što je prvi objavio portal Sportando.com - kojoj su ponuđeni suspendirani LiAngelo, ali i najmlađi sin LaMelo Ball, koji slovi kao jedan od najnadarenijih košarkaša na svijetu rođenih 2001. godine. Kako igra LaMelo, pogledajte u videoprilogu OVDJE.

Kako što se vidi u videoprilogu, riječ je o playmakeru nevjerojatnih sposobnosti, za kojeg stručnjaci kažu kako je puno bolji od najstarijeg brata Lonza, koji sjajno igra u Lakersima.

  • +4
KK Cedevita - Unics Kazan, 4. kolo Eurokupa, 2017./18. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Istina je, menadžer obitelji Ball kontaktirao je s nama i ponuđeni su nam 19-godišnji LiAngelo i 16-godišnji LaMelo. Primjer Jusufa Nurkića, koji je iz Cedevite prešao u NBA momčad Denver Nuggets, proširio se među NBA skautima i menadžerima. Sve se više govori među NBA skautima i o 18-godišnjem Džananu Musi, stoga interes obitelji Ball svakako doživljavamo kao kompliment. No s druge strane, momčadi je potreban mir i pitanje je što bi se dogodilo kada bi došlo do tog posla. Koliko znam, braća Ball ponuđena su i nekim drugim klubovima u kojima se odlično radi s mladim igračima i koji imaju dobre uvjete za rad. Iskreno, sumnjam da će biti nešto od tog posla', kazao je za tportal sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Kako doznajemo, braća Ball ponuđena su i litavskom klubu Lietkabelis, što su i potvrdili iz tog kluba.

Gdje će na kraju završiti braća Ball i kako će se razvijati njihova karijera nakon spomenutog skandala, teško je reći. Nema sumnje da bi dolazak takva dva nadarena igrača za Cedevitu bilo nešto posebno. Velik zaokret u njihovoj strategiji…